27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Novogodišnji vojni sportski susret u borenju u Pančevu

Kasarna Specijalne brigade Vojske Srbije “Rastko Nemanjić” bila je domaćin Novogodišnjih sportskih susreta u borenju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na tatamiju sportske hale Specijalne brigade snage su odmerili džudisti (u  ženskoj i muškoj konkurenciji ) iz Vojne Akademije, Jedinica vojne policije za specijalne namene „Kobre“ i domaćini iz Specijalne brigade. Uz džudiste iz VS na tatamiju, visokim zvanicama predstavili su se sportisti iz Džudo saveza Srbije, Karate federacije Srbije, Kik-boks saveza Srbije, Bokserskog saveza Srbije i Svetskog centra realnog aikidoa.

Premijerni praznik borilačkog sporta okupio je trofejne sportiste i visoke zvanice medju kojima su Božidar Maljković predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Saša Pavlov, gradonačelnik grada Pančeva, predstavnici Karate federacije Srbije i trofejni reprezetativci i uspešni sportski radnici

Olimpijski komitet Srbije prepoznao je koliki je značaj sporta u vojsci.

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti OKS – izbor najboljih sportista Srbije za 2018. prvi put su izabrani i najbolji iz redova VojskeSrbije.

Izuzetnu podršku ovom sportskom događaju pružio je i grad Pančevo.

U ime Džudo saveza Srbije učešće na premijernom Novogodišnjem susretu u Pančevu uzeli su takmičari DŽK Dinamo iz Pančeva sa trenerom Ljubom Stanišićem. U ime Saveza na Novogodišnjem vojnim sportskim susretima u Pančevu prisustvovali su i Goran Vucelja, generalni sekretar, kao i trofejni veterani Slavko Stanišić i Vuk Rašović.

 

 

Related posts

Zorana Arunović uručila donaciju šampiona Infektivnoj klinici

Katarina Popović

“Dizelka ne staje” ! Želja zabeležila šestu pobedu

Mica Milakov

Vulin: Nastavićemo odgovorno upravljanje migrantskom krizom

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija