27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Poseban stil pančevačke škole crtanja

U holu Doma omladine Pančevo otvorena je izložba crteža polaznika Škole crtanja koju vodi akademski slikar Zoran Deranić. Na izložbi će biti predstavljeni radovi 23 izlagača.

Izložba radova polaznika koji su uspešno savladali školu crtanja  otvorena je u prostorijama Doma omladine Pančevo. Prema rečima akademskog slikara Zorana Deranića, na izložbi će biti predstavljeni radovi 23 polaznika.

Deranić ističe da škola crtanja ima 60 upisanih članova.

Za svojih 36 godina postojanja, ova škola je postala jedna od najpoznatijih škola u Srbiji, stvorivši jedan poseban stil koji se već dugi niz godina prepoznaje kao pančevačka škola crtanja. Njena specifičnost je u tome što je oslonjena na klasične vrednosti umetničkog zanata, a u isto vreme otvorena je za nove ideje i pristupe.

Related posts

Ivana Bogdanovski: Baviću se modelingom i pored studija

Katarina Popović

Novih 292 zaraženih u Srbiji, sedam novih smrtnih slučajeva

Jasmina Petkovic

VUČIĆ U ‘BEOGRADU NA VODI’: Lažima ne mogu da pobede stvarne rezultate, činjenicu da srpska ekonomija najbrže napreduje u Evropi i da nisam bogatiji od kad sam došao na vlast!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija