1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pruga Pančevački most – Pančevo obnovljena sredstvima iz ruskog kredita

Za šest godina koliko traje realizacija projekata koji se sprovode iz ruskog kredita obnovljeno je 208 kilometara pruga u Srbiji. Jedna od deonica koja je obnovljena je i Pančevački most – Pančevo glavna stanica. S obzirom na to da su sredstva potrošena u planu je da se saradnja sa Ruskim železnicama nastavi, istakla je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade.

Gostujući na Regionalnoj RTV Pančevo Lazar Radaković, pomoćnik ministarke za Železnice govorio je o deonicama železnice koje su rekonstruisane iz ruskog kredita. Jedna od tih pruga je Pančevački most – Pančevo glavna stanica. Ukupna dužina koja je obnovljena je 20 kilometara.

Jedan od projekata koji će se realizovati je Dispečarski centar. Koristi centra su mnogostruke, ali bi zahvaljujući njemu sve bilo preglednije.

Олег Белозјоров истакао је част што „Руске железнице“ раде у Србији заједно са српским фирмама, рекавши да ће приоритет у новим пројектима бити изградња диспечерског центра за управљање саобраћајем, одржавање српских пруга и наставак реконструкције брзе пруге Београд-Будимпешта.

Zahvaljujući Dispečarskom centru sve aktivnosti na terenu bi trebalo da budu vidljive, svaki kvar, svaki zastoj. Kao što je Radaković napomenuo, ovo bi trebalo da doprinese boljem funkcionisanju celokupnog sistema, kako prevoza putnika tako i prevoza robe.

Related posts

Makron čestitao Vučiću Dan državnosti

Vanja Vićentić

U Južnom Banatu još 68 osobe pozitivnih na Covid-19

Vanja Vićentić

Vučić s kiparskim ministrom: Čvrsto prijateljstvo dve zemlje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija