5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Nema razloga za obustavu saobraćaja na rekama

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj, Veljko Kovačević, rekao je da Ministarstvo prati situaciju na Dunavu, Savi i Tisi i da trenutno nema razloga za obustavu plovidbe.

Kovačević je izjavio da su noćas primećeni delovi razbijenog leda na reci Tisi, koji su nastali radom mađarskih ledolomaca na reci Maroš, na teritoriji Mađarske.

“U pitanju su manji komadi leda koji se tokom spuštanja zaustavljaju uz obalu Tise, a oni delovi leda koji se ne nasukaju na obalu doći će do brane kod Novog Bečeja, gde će ih službe Lučke kapetanije u Senti izvući na obalu”, objasnio je Kovačević.

On je dodao da je za svaki slučaj kompletna mehanizacija preduzeća “Ivan Milutović” stavljena na raspolaganje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Ne očekujemo da će biti razloga za njihovo angažovanje, pre svega zato što u nizvodnom delu Tise nema leda, kao ni na Savi i Dunavu, te stoga ne postoje ni razlozi za obustavu plovidbe”, rekao je Kovačević.

 

 

Related posts

Edukacija prvaka o ponašanju u saobraćaju u Brankovoj školi

Jasmina Petkovic

Prvi digitalni Festival nauke-„Klikni na nauku“ i otkrij naučni univerzum

Jasmina Petkovic

Pančevo prvi grad u Srbiji koji je odvojio sredstva za priklučenje na gasnu mrežu

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija