13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Stanka i Vladana Simonović uskoro pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Beogradu!

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović i njena ćerka Vladane Simonović uskoro će se naći u tužilačkoj istrazi. Protiv majke i ćerke formiran je predmet pri Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Višem tužilaštvu u Beogradu. On je u fazi pretkrivičnog postupka i provera koje podrazumevaju prikupljanje informacija i potrebnih obavestenja.

Predmet je formiran na osnovu tekstova koji su objavljeni na regionalnoj RTV Pančevo i portalu „EVršac“. To je redakciji RTV Pančevo potvrđeno u Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

S obzirom da je predmet formiran na osnovu tekstova, protiv Stanke Simonović trebalo bi da se vodi istraga zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem prilikom zapošljavanja njene ćerke Vladane u Osnovnom sudu, njenom podređenom u Pančevu.

Kada je u pitanju Vladana Simonović, ona bi trebalo da bude ispitana u vezi navodnih nezakonitosti prilikom ostvarivanja prava na stručnu praksu u Osnovnom sudu u Pančevu.

Da podsetimo, Vladana Simonović, ćerka predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović, koja je, kao jedini kandidat, pre par meseci, preko programa „Prve šanse“, odnosno stručne prakse, koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, dobila posao u Osnovnom sudu u Pančevu, spremala se da pređe u Više tužilaštvo. Vladana Simonović se, navodno, na poslu pojavila jedva nekoliko puta, što je izazivalo revolt zaposlenih, koji su nas o ovom i obavestili.

Vladana je posle rešila da promeni radno mesto, odnosno sprat i kancelariju, pa je htela u Više tužilaštvo… Mama verovatno ništa nije znala o tome…

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović danas je ponovo u žiži javnosti, jer ponovo donela istu presudu protiv Vršca, iako joj je Ustavni sud poništio jednom tu odluku, sa obrazloženjem da je uskratila pravo na pravično suđenje Gradu Vršcu, po tužbama penzionera za samodoprinos.

Da li će Stanka Simonović, koja je svojim uticajem zaposlila i supruga u Elektrovojvodini u mandatu Miomira Košutića koji je u međuvremenu smenjen, odgovarati za ovakave propuste, kada već ne odgovara za nepravične presude koje donosi pod pritiskom onih koji su joj politički izgradili karijeru?

 

 

Related posts

“Pametno drvo” u Alibunaru

Mica Milakov

”Tamburatorijum” na Čardaku okupio decu iz Srbije i inostranstva

Jasmina Petkovic

Biblioteke, arhivi, muzeji i galerije mogu da rade

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija