3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kovin Najvažnije Vesti

Kovin dobija postrojenje za obradu čelika

 

U Kovinu je potpisan ugovor između Opštine Kovin i investitora iz Bugarske o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni u Kovinu, a radi izgradnje postrojenja za završnu obradu čelika. Ova  greenfield  investicija podrazumeva angažovanje 300 radnika.

U Kovinu je potpisan Ugovor o izgradnji postrojenja za proizvodnju čeličnih proizvoda visoke vrednosti između Opštine Kovin i kompanije “MINIMENT COMMODITIES  D.O.O BEOGRAD”, koja je u isključivom vlasništvu istoimene kompanije iz Republike Bugarske. Kompanija se već godinama bavi trgovinom proizvodima od čelika i legura na evropskom tržištu.

Investicija podrazumeva angažovanje 300 radnika, od kojih 130 visokokvalifikovanih stručnjaka u ovoj oblasti, dok će prosečna plata biti 850 evra. Izvoz proizvoda planiran je za tržište zemalja u regionu, kao i zemlje Centralne i Zapadne Evrope.

Ova greenfield investicija, vredna oko 15 miliona evra, podrazumeva izgradnju kompleksa ukupne površine 80.700 m2, sa četiri glavne proizvodne hale – kao i servisnim centrom i infrastrukturom neophodnom za poslovanje postrojenja, uz strogo poštovanje ekoloških standarda EU.

 

 

Related posts

SNS Pančevo čestita Vaskrs

Mica Milakov

Vučić u Kini na forumu, razgovori sa Ðinpingom i Putinom

Nikoleta Dragaš

Zbog nanošenja povreda opasnih po život, u Beogradu uhapšeno šest osoba

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija