27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kovin Najvažnije Vesti

Kovin dobija postrojenje za obradu čelika

 

U Kovinu je potpisan ugovor između Opštine Kovin i investitora iz Bugarske o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni u Kovinu, a radi izgradnje postrojenja za završnu obradu čelika. Ova  greenfield  investicija podrazumeva angažovanje 300 radnika.

U Kovinu je potpisan Ugovor o izgradnji postrojenja za proizvodnju čeličnih proizvoda visoke vrednosti između Opštine Kovin i kompanije “MINIMENT COMMODITIES  D.O.O BEOGRAD”, koja je u isključivom vlasništvu istoimene kompanije iz Republike Bugarske. Kompanija se već godinama bavi trgovinom proizvodima od čelika i legura na evropskom tržištu.

Investicija podrazumeva angažovanje 300 radnika, od kojih 130 visokokvalifikovanih stručnjaka u ovoj oblasti, dok će prosečna plata biti 850 evra. Izvoz proizvoda planiran je za tržište zemalja u regionu, kao i zemlje Centralne i Zapadne Evrope.

Ova greenfield investicija, vredna oko 15 miliona evra, podrazumeva izgradnju kompleksa ukupne površine 80.700 m2, sa četiri glavne proizvodne hale – kao i servisnim centrom i infrastrukturom neophodnom za poslovanje postrojenja, uz strogo poštovanje ekoloških standarda EU.

 

 

Related posts

VUČIĆ SE OBRATIO PUTINU! Predsednik Srbije uputio pismo RUSKOM LIDERU!

Zorana Stekovic

Uhapšen zbog poreske utaje

Mica Milakov

MUP: Lažni navodi crnogorskih medija o sinu Zdravka Krivokapića

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija