1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dom zdravlja dobija još jednog ginekologa

Na Ginekološko odeljenje  Doma zdravlja uskoro dolazi pojačanje, jedan lekar specijalista ginbekologije što će olakšati rad lekarima i omogućiti da se brže dolazi do ginekologa. Pravlio je da trudnice imaju prednost tako da tokom trudnoće sve neophodne analize ultrazvučne preglede obave u Domu zdravlja.

Trudnoća je posebno stanje za svaku žena kada je muče niz pitanja o samoj trudnoći i bebi. Sve preglede neophodne analize i ultrazvuk obavljaju u kod svog izabranog ginekologa.U Dom zdravlja uskoro stiže još jedan ginekolog sa specijalizacije  i uz pomoć  direktora doktora  Višekrune sve trudnice budu pregledane.

U principu dva do tri ultrazvuka kada je trudnoća normalna , prvih 12 nedelja kada se gleda veličina ploda , kada se radi dabl test to je nešto što je novo uvedeno i pokušavamo da svima uradimo jer se biohemijskim skriningom detektuje .Drugi ultrazvuk u 20-24 nedelji kada se vide svi organi dok u 30 -34  nedelji, pratimo rast proveravamo da li ima uticaj gena.Nisu sve bebe iste težine , takođe se trudnicama radi i krvna slika jer se dešava da su trudnice malokrvne pa je važno gvožđe nadoknaditi kako bi im posle porođaja oporavak bio lakši.

Sve je popularniji 4 D ultrazvuk na koji buduće mame najčešće odlaze u privatne ordinacije. Doktor Višekruna objašnjava zašto je četiri D toliko popularan.

Jako je zanimljivo za roditelje i suština je u sledećem.4 D ultrazvuk  odnosno softver pokazuje kada se sondom pređe preko stomaka on pokazuje sliku  beb. Ako su ginekolozi dovoljno iskusni i obučeni neka velika razlika u detekciji nepostoji.Suština je u tome što to deluje inpresivno jer može da se vidi da li beba gleda, spava da li štuca .

Pored redovnih kontrola i ultrazvučnih pregleda  u Domu zdavlja postoji  i školica za trudnice gde se one pripremaju za porođaj. Takođe u Opštoj bonici trudnice mogu da obiđu porodilište i posećuju školu za porodilje sve u cilju da spremnije i rasterećene porode se.

Related posts

Petković: Problema ne bi bilo da poštuju Briselski sporazum

Miroslava Cvejin

NEZAUSTAVLJIVI: Deseta pobeda u nizu RK Dinamo

Mica Milakov

Ana Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju Crnogorskog ambasadora

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija