21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Stalno zaposlenje dobilo šest lekara

 

Završen kokurs Doma zdravlja na kome  je stalno zaposlenje dobilo šest lekara i dva medicnska tehničara. Zahvaljući novom zapošljavanju lekari i tehničari biće raspoređeni u Školskom  dispanzer i druge  ambulante gde je to najpotrebnije istakao direktor Doma zdravlja Stojan Višekruna.

Posle završenog konkursa koji je odobren od Ministarstva zdralja panečevački Dom dravlja  zaposliće  šest novih lekara opšte prakse i  dva  medicinska tehničara,  koji će biti raspoređeni po ambulantama gde nedostaju leari i tehničari.

Biće potreba za stalno zaposlenje za šest lekar i medicinske tehničare i oni će biti raspoređeni po ambulantama .Stalan posao je sigunost i kruna svih njihovih napora , izabraćemo najvrednije i po stažu koji su u Domu zdravlja radili dužći period.

Domu zdravlja nedostaju  lekari pedijatri  zbog odlaska lekara u penziju  ili  u druge zdravstvene utanove. Doktor Višekruna napominje da nesmemo da zaboravamo da je da se lekar specijalista nepostaje preko noći i to  što nema dovoljno peidjatara jer  specijalizacije traju više godina.

Spominje se u poslednje vreme nedostatak pedijatara ali moram da kažem da se pedijatra nepostaje preko noći .Postoji period kada je bila zabrana specijaliozacija i onog trenutka kada su specijalizacije dozvoljene mi smo odmah uz napore Doma zdravlja organizovao 15 specijalizacija .Njihove zamene finansiramo iz sopstvenih sredstava , do sada je dvoje specijalista i ostalo još 13 potrebno je od 3-5 godina da neko postane lekar specijalista.Mi sada plaćamo danak a nama prvi specijalista stiže 2021 godine.

Zahvaljući novom zapošljavanju lekari opšte medicine koji su primlejni u stalni radni odnos biće raspoređeni gde je najpotrebnije tako da će se nedostatak pedijatra u školskom dispanzeru prevazići sa lekarima opšte medicine dok se pedijatri nevrate sa specijalizacije.

Related posts

Parking brojao do 13 u Soccer Zlatnoj ligi

Zorana Stekovic

Nedimović: Tržište UAE veliki prostor za proizvode iz Srbije

Vanja Vićentić

Živković : Imam transfer blama i gađenje od onoga što radi Marinika Tepić

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija