23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Stalno zaposlenje dobilo šest lekara

 

Završen kokurs Doma zdravlja na kome  je stalno zaposlenje dobilo šest lekara i dva medicnska tehničara. Zahvaljući novom zapošljavanju lekari i tehničari biće raspoređeni u Školskom  dispanzer i druge  ambulante gde je to najpotrebnije istakao direktor Doma zdravlja Stojan Višekruna.

Posle završenog konkursa koji je odobren od Ministarstva zdralja panečevački Dom dravlja  zaposliće  šest novih lekara opšte prakse i  dva  medicinska tehničara,  koji će biti raspoređeni po ambulantama gde nedostaju leari i tehničari.

Biće potreba za stalno zaposlenje za šest lekar i medicinske tehničare i oni će biti raspoređeni po ambulantama .Stalan posao je sigunost i kruna svih njihovih napora , izabraćemo najvrednije i po stažu koji su u Domu zdravlja radili dužći period.

Domu zdravlja nedostaju  lekari pedijatri  zbog odlaska lekara u penziju  ili  u druge zdravstvene utanove. Doktor Višekruna napominje da nesmemo da zaboravamo da je da se lekar specijalista nepostaje preko noći i to  što nema dovoljno peidjatara jer  specijalizacije traju više godina.

Spominje se u poslednje vreme nedostatak pedijatara ali moram da kažem da se pedijatra nepostaje preko noći .Postoji period kada je bila zabrana specijaliozacija i onog trenutka kada su specijalizacije dozvoljene mi smo odmah uz napore Doma zdravlja organizovao 15 specijalizacija .Njihove zamene finansiramo iz sopstvenih sredstava , do sada je dvoje specijalista i ostalo još 13 potrebno je od 3-5 godina da neko postane lekar specijalista.Mi sada plaćamo danak a nama prvi specijalista stiže 2021 godine.

Zahvaljući novom zapošljavanju lekari opšte medicine koji su primlejni u stalni radni odnos biće raspoređeni gde je najpotrebnije tako da će se nedostatak pedijatra u školskom dispanzeru prevazići sa lekarima opšte medicine dok se pedijatri nevrate sa specijalizacije.

Related posts

Sudar kod Hotela Tamiš, bez povređenih

Mica Milakov

Kraljevo ima online pijacu

Bojana Kecic

Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima kineske građevinske kompanije

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija