13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Živeće se ekonomski bolje, politička godina neće biti laka

Naš narod čeka ne laka politička godina, rekao je predsednik Aleksandar Vučić navodeći probleme oko kosovskog pitanja i opstanka i položaja Srba u regionu. Čestitao je Badnji dan i Božić svim pravoslavnim vernicima, uz poruku da veruje da će se u 2019. živeti bolje.

Aleksandar Vučić je, u obraćanju nakon sastanka sa predstavnicima Srba u regionu, poručio da će Srbija, ukoliko nastavi putem razvoja i ekonomskog napretka kakav je bio u 2018. godini, moći još više da pomogne našem narodu u regionu.

Srbija će, kako kaže, iskoristiti priliku da svoje jačanje i napredak i oni osete, naročito po pitanju očuvanja našeg kulturnog i nacionalnog identiteta.

Vučić je rekao da su u prvom delu sastanka na Andrićevom vencu, nakon što je u zgradu Generalnog sekretarijata predsednik uneo Badnjak, razmatrani problemi sa kojima se Srbi suočavaju.

„Svi su jasno stavili do znanja da je mir i očuvanje stabilnosti u regionu od prioritetnog značaja i politika koju vodimo je politika saradnje i dobrih odnosa sa svim drugim narodima, u kojoj nećemo ugrožavati tuđe nacionalne i državne interese, ali politika u kojoj ćemo čuvati i naše nacionalne i državne interese“, rekao je Vučić.

Postignut je uspeh, kako kaže, da – čak i kada ne misle isto, odnos Srbije prema pripadnicima svoga naroda bude odnos poštovanja, razumevanja i podrške, a da sličan odnos pokazuju i predstavnici našeg naroda.

„Da nikada više ne dođemo u situaciju u kojoj smo bili i devedesetih i početkom dvehiljaditih godina, da imamo takvu vrstu sloge kakvom Srbi nisu mogli da se diče decenijama“, rekao je Vučić.

Istakao je da se ovim sastankom ne ugrožava niko, već da su saslušali jedni druge da bi videli kako da jedni drugima pomognemo.

„Sa Republikom Srpskom i BiH imamo veoma bliske i dobre odnose. BiH je jedna od naših ključnih trgovinskih partnera, ali to su i Crna Gora, Makedonija i Hrvatska, i sa svim tim zemljama Srbija ima suficit u trgovinskom odnosu“, rekao je Vučić.

Neće biti politički laka godina

Predsednik je čestitao Badnji dan, predstojeći Božić svim pravoslavnim vernicima i poželeo im uspešnu Novu godinu.

„Naš narod čeka ne laka politička godina, verujemo da će ekonomska godina biti uspešna, da će Srbi živeti bolje. Znate koliko problema ima po pitanju KiM i koliko problema imamo sa opstankom i položajem našeg naroda u regionu“, rekao je Vučić.

Istakao je da se ovim sastankom ne ugrožava niko, već da su saslušali jedni druge da bi videli kako da jedni drugima pomognemo.

Sastanaku na Andrićevom vencu prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsedavajući i srpski predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević i Goran Danilović takođe iz Crne Gore.

Related posts

“Grejanje” izlazi u susret redovnim platišama

neca

PENZIONERI: Da li stručnost i dostojnost sudije Gavrančić moraju na proveru?

Mica Milakov

Predsednik Vučić čestitao Hočevaru Uskrs i svim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija