24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Vučić:Da je do partije, već bih raspisao izbore, ali…

„Od mnogo faktora će zavisiti. Redovni izbori su 2020. godine, ali svaki put kad postoji sumnja u legitimnost vlasti važno je da se ta sumnja otkloni“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će biti raspisani izbori i koji će faktori uticati na to. „Mi imamo legitimnost, ali, ako neko sumnja ..

„Od mnogo faktora će zavisiti. Redovni izbori su 2020. godine, ali svaki put kad postoji sumnja u legitimnost vlasti važno je da se ta sumnja otkloni“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će biti raspisani izbori i koji će faktori uticati na to.

„Mi imamo legitimnost, ali, ako neko sumnja i kaže da nas narod ne želi, spreman sam da to i proverim“, rekao je srpski predsednik i lider SNS.

On je podsetio da su svojevremeno Ðilas i Pajtić vladali sa svega 6 do 10 odsto podrške u Beogradu i Vojvodini i da ih uopšte nije zanimala legitimnost.

„Pitanje legitmnosti je ključno. Nikad ne bih želeo da sedim u nekoj fotelji i da budem velika vlast a da za to nemam podršku većine naroda. Nikada neće svi biti za vas, ali ako nemate podršku većine ne treba tu da budete“, istakao je on.

Dodao je da će ključni faktori koji će uticati na odluku o raspisivanju izbora biti oni koji se tiču države.

„Rukovodiću se državnim, a ne partijskim razlozima, a da su u pitanju partijski razlozi još pre 15 dana bih raspisao izbore, ali moje je da brinem o Srbiji. Pred nama su važni razgovori, ako ih bude, ako budu ukinute takse u Prištini“, rekao je on.

Related posts

Vučić: Ivana Vučićević pokazala šta je ženska hrabrost

Mica Milakov

Ministar Vulin predsednici Grčke preneo izraze solidarnosti predsednika Srbije Vučića

Aleksandra Miloševska

Vučić u institutu Torlak, uručuje i vakcine za RS

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija