21. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić posetio decu u Zvečanskoj

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici i štićenicima uručio novogodišnje paketiće.

Po dolasku u Centar, predsednik je obišao Materinski dom, u kojem borave majke sa decom do godinu dana i trudnice, a nakon toga je porazgovarao i sa nešto starijom decom, koja borave u Zvečanskoj.

Mališani su predsedniku poklonili crteže i ukrase od plastelina, koje su sami napravili i otpevali mu nekoliko pesmica.

Sa predsednikom, Dom su posetili i ministar za rad, zapošljavnje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Stacionar u Zvečanskoj ulici predstavlja najstariju, a možda i najpoznatiju organizacionu jedinicu Centra za zaštitu odojcadi, dece i omladine.

Mrežom ustanova socijalne zaštite od 2008. godine određena je nova namena i kapaciteti Stacionara: 150 mesta za decu sa težim i teškim smetnjama u razvoju, 80 mesta za decu bez roditeljskog staranja do 3 godine starosti, 20 mesta za majke sa detetom do godinu dana starosti i trudnice (Materinski dom) i 30 mesta za Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece do 3 godine starosti.

Related posts

Ko je zapalio sportski teren u Šapcu?

Katarina Popović

Advokat Nazarčić i “Danas” potvrdili političku zloupotrebu Višeg suda u Pančevu

Mica Milakov

Vuletić PS: Retrogradne strane u Srbiji su se udružile protiv borbe Aleksandra Vulina i Aleksandra Vučića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija