16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Makron Vučiću: Raduje me što uskoro dolazim u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, u kome se kaže:

 

“Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

 

Želim da Vam se srdačno zahvalim na Vašem pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje ste uputili meni, kao i mojoj porodici i Francuskoj. Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini.

 

Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva. Kao što ste istakli, koncesija za aerodrom „Nikola Tesla” kompaniji Vensi svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji.

 

Pored toga, želim da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana. Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu“, navodi se u pismu predsednika Emanuela Makrona upućenog predsedniku Vučiću.

 

 

Related posts

Mihajlovićеva povodom Dana žеlеzničara: Vraćamo žеlеznicu na mеsto kojе joj pripada

Katarina Popović

VUČIĆ UOČI OTVARANJA ISTOČNOG KRAKA KORIDORA 10: Gradimo auto-puteve koje smo godinama sanjali

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić danas sa predstavnicima kineske CRBC

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija