19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Otvoreno savremeno odeljenje Hemodijalize u Opštoj bolnici Pančevo

Danas je otvoreno  savremeno odeljenje Hemodijalize u Opštoj bolnici koje je nedavno u potpunosti i završeno. Svi pacijenti su prebačeni na novo odeljenje a dijaliza se obavlja na novih 36 aparata koji se koriste u svetskim zdravstvenim centrima.

Najbolji novogodišnji poklon za pacijente koji godinama idu na Hemodijalizu u pančevačkoj bolnici svakako je potpuno novo otvoreno odeljenje Hemodijalize koje potpuno rekonstruisano i opremljeno za čak 150 pacijenta koji svakodnevno dolaze na ovo odeljenje.

-Prethodnih 14 meseci smo zajedno sa pacijentima živeli u jako teškim uslovima. Srećni smo jer smo završili rekonstrukciju na najboji mogući način. Dobili smo 36 novih aparata za Hemodijalizu, novu reveznu osmozu, neuporedivo bolje uslove. Uspeli smo da ljudima damo uslove za lečenje – rekao je dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice.

Dijalistički centar u Opštoj bolnici je treći po broju pacijenta u Vojvodini. Pored pančevaca leče se i bolesnici iz drugih pet opština u Južnom Banatu.

– Za mene kao lekara i za pacijente je lep dan i mogu da kažem da su se moji pacijenti konačno smestili u novi deo Opšte bolnice. Imamo 36 novih mesta. Sve je krenulo od reversne osmoze. Dijaliza će biti duža. Radimo od sedam dana šest dana u nedelju za sada dve smene ali će biti i tri – objasnio je dr Goran Vojnović šef odseka za dijalizu.

Dugo su čekali pacijenti bolje uslove za lečenje, ranijih godina morali su po hodnicma da čekaju da stignu na dijalizu jer nije bilo dovoljno aparata. Sada je sve drugačije jer ne treba zaboraviti da se radi o teškim pacijentima kojima život zavisi od ovih aparata.

Rekonstrukcija Internog odeljenja privodi se kraju. Završeno je preko 80 posto radova. Ostalo je da se uradi fasada koja zavisi od spoljnih uslova. Za nešto više od mesec dana trebalo bi da kompletno bude završena rekonstrukcija Internističkog bloka na koju su žitelji Južnog Banata čekali oko četiri decenije.

Related posts

Vučić na sednici GO PUPS: Penzioneri su uvek bili uz svoju Srbiju, hvala njima i vašoj političkoj partiji

Mica Milakov

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Alekandar Vučić može iz politike da ode samo na jedan način – sam, nikako drugačije

Vanja Vićentić

Rusija nastavlja da brani teritorijalni integritet Srbije

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija