13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

AFERE TRESU PANČEVAČKO PRAVOSUĐE : Viši sud u Pančevu gura ponovo Vršac u “stečaj”? Tužilaštvo odustaje od afere izgradnje kanalizacije u Plandištu?

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović, ponovo je presudila da se sa računa budžeta Vršca skinu milioni dinara zbog samodoprinosa. Bez obzira na odluku Ustavnog suda, u kojoj je decidno navedeno da je Gradu Vršcu ukinula pravo na pravično suđenje i u kojoj su do detalja pojašnjene sve njene greške, ona nastavlja sa istim presudama. To otvara mogućnost da penzioneri udju u neizvesne parnice, sa sumnjom da će iz istih kao bogataši izaći advokati i tutori. Da li ovo pokazuje spregu između predsednice Višeg suda Stanke Simonović i tih istih advokata?

Ti isti advokati bili su vlast kada se penzionerima mimo zakona skidao samodoprinos, donosili su ove štetne odluke i navodno pravili pritiske na PIO fond da penzionerima nezakonito uzimaju novac. Ti isti advokati su sada u poziciji da naplate milione, a posledice će snositi penzioneri, njihova deca i unuci.

Apelujemo na nadležne organe da ponovo preispitaju odluku Stanke Simonović, i da je suspenduju dok Više tužilaštvo za suzbijanje korupcije u Beogradu ne završi istražni postupak po krivičnim prijavama za sumnju u njenu trgovinu uticajem u slučaju zapošljavanja ćerke i zbog sumnje u nekoliko krivičnih dela Vladane Simonović. Tu nije kraj..

Zamenica Višeg tužioca u Pančevu Olivera Šošdean Sekulić, koja je građane Srbije, pre svega Kovačice, koštala odgovora šta je sa desetinama miliona dinara tako što je oslobodila Krišana, ZAKASNIVŠI SA ŽALBOM JEDAN DAN, prema našim nezvaničnim informacijama sprema sličan scenario kada je u pitanju izgradnja kanalizacije u Plandištu. Ovoga puta se razmišlja o obustavi postupka zbog navodnog nedostatka dokaza???

U Kovačici je, prema rečima pravnih stručnjaka, prvo loše izgradila predmet, a potom zakasnila sa žalbom jedan dan. Šteta u Kovačici je bila 64 miliona dinara, a za Plandište, nerazvijenu Opštinu , 180 miliona dinara.

Da li Olivera Šošdean Sekulić koja je postupajući tužilac i u ovoj aferi u Plandištu želi da odustane od postupka i tako zaštiti pljačkaše?

Šta se događa sa čelnicima pravosuđa u Pančevu? Da li će konačno pokazati i dokazati da nisu produžena ruka tajkuna i interesne grupe bivšeg režima u južnom Banatu u šta svi sumnjaju?

Zbog čega redakcije RTV Pančevo i portala “Evršac” još uvek nisu dobile odgovore i pismeno presudu kada je u pitanju slučaj “Krišan” ? Koliki su troškovi isplaćeni Miroslavu Krišanu zbog vremena provedenog u pritvoru i zbog kamate na položeno jemstvo? Koliki su troškovi advokata?

Prolaze nedelje, a javnost još uvek čeka odgovore…..

 

Related posts

Zašto je Boris Malagurski lažni patriota?

Bojana Kecic

Vučić: Prošle godine Srbija “izgubila” ceo grad veličine Kikinde

Zorana Stekovic

Pančevo i Japan za unapređenje ekologije

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija