2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kine Li Mančanga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga i izrazio neizmernu zahvalnost za sve čime je, posvećenim radom, doprineo da tokom njegovog diplomatskog mandata u Beogradu, odnosi dveju zemalja, uz veliko međusobno poštovanje i poverenje, najbrže napreduju i dostignu najviši nivo ikada.

 

Opraštajući se od, kako je rekao, dragog prijatelja, predsednik Vučić je istakao da je prilježnošću ambasadora Lija ekonomska saradnja Srbije i Kine u snažnom zamahu, nabrojavši velike zajedničke projekte i kineske investicije, poput Hestila, Ziđina i Ling Longa. On je izrazio zahvalnost i rukovodstvu NR Kine i kineske Komunističke partije, što su se opredelili da sa našom zemljom grade strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo.

 

Ambasador Li je rekao da je bio počastvovan i srećan što je predstavljao Kinu u Srbiji, u kojoj se nekada školovao i za koju su, kako je rekao, vezani i on i njegova porodica. Takođe je zahvalio na nesebičnoj podršci i pomoći, koju su mu tokom rada u Srbiji, pružili predsednik Vučić i Vlada.

Predsednik Srbije je ambasadoru Liju poželeo da uskoro ponovo poseti Srbiju, u kojoj je ostavio duboki trag, najavljujući da će mu, za sve što je uradio za srpsko-kineske odnose, biti dodeljeno visoko državno odlikovanje.

 

Ambasador Li je predsedniku Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Sija, kome je srpski predsednik uzvratio sa najboljim željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, “Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz snažno, mudro i odvažno liderstvo predsednika Sija I KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i realizacija postavljenih visokih ciljeva”, rekao je predsednik Vučić.

 

Ambasador Li je, i poslednjeg dana svog boravka u Srbiji, izneo niz konkretnih ideja i predloga za nove zajedničke srpsko-kineske projekte.

 

Related posts

Vučić: U Apatin stiže pogon jedne velike fabrike!

Nikoleta Dragaš

Klasik fest od 10. do 13. juna u Pančevu

Aleksandra Miloševska

Svečana akademija povodom 213 godina Padine

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija