24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Knjiga – savršen novogodišnji poklon

Kraj decembra, niske temperature,topla soba i čaj na stolu – idealno za čitanje i opuštanje. Nova godina i praznici već su se približili i vreme je da rezimiramo staru godinu i pravimo listu onog što bi želeli u Novoj. Ekipa Regionalne RTV Pančevo je istraživala da li naši sugrađani čitaju i koje žanrove.

Čovek je društveno biće, u prirodi mu je da se zbližava sa drugima i pokazuje emocije, a to naročiti dolazi do izražaja pred kraj godine, kad se sumiraju utisci i prave planovi. Neki od sugrađana više vole da se osame i uz dobru knjigu provedu hladne dane i novogodišnje praznike. Naša ekipa posetila je Lagunu da proveri šta naši sugrađani vole da čitaju.

Knjiga o kojoj se najviše pričalo u 2018. godini je Čovek po imenu Uve  Frederika Bakmana. Bakmanova priča o ogorčenom starom komšiji je jedno promišljeno istraživanje o tome kako nečiji život može imati snažan uticaj na bezbroj drugih. Time je dokazao da je čovek čoveku potreban i da su međusobna pažnja, ljubav i tolerancija nešto što i najtvrđeg čoveka može da  kupi. Ivan Kačavenda kaže da je ovo jedna topla knjiga i da se dešavalo da ljudi koji i ne ulaze toliko česato u knjižaru, nakon pročitane knjige se vrate i zahvale za preporuku.

Redovni kupci znaju da Laguna nudi različite popuste, a pred kraj godine se izdvaja još jedan specijalan.

Knjiga je dobar izbor da se međusobno povežemo i obradujemo jedni druge. Predstojeći praznici nisu jedina prilika za darivanje, uvek je pravo vreme za to.

 

Related posts

Gojković:Dogovor da izbori ne budu u martu

Jelena Belić

Agencija za lekove dala saglasnost za uvoz Fajzerove vakcine

Aleksandra Miloševska

Vulin: Kao što je predsednik Vučić naložio, kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija