24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Deca sa KiM kod Vučića: Paketići i selfi s predsednikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, podelio im novogodišnje paketiće i poručio im da će njihov Beograd i Srbija biti uvek uz njih.

“Veliko hvala što sa roditeljima čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM.

Obraćajući se deci predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je srećan i ponosan što može da ih gosti “u njihovom i našem Beogradu”.

Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta. Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore.

“Rekle su mi – kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo”, naglasio je on.

“Draga deco, naš posao je da bude što češće ovako nasmejani kao što ste danas, da gradite i imate svoju budućnost na Kosovu i metohiji i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ovo je vaš glavni grad, vaša zemlja, jednu imamo i treba da je čuvamo”, rekao je predsednik.

Poželevši njihovim roditeljima puno sreće, uspeha i rada, deci je poručio da želi da se češće viđaju, da češće dolaze u Beograd, a dodao je i da se nada da će i sam uskoro ponovo posetiti Laplje selo.

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: “Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik – Božić”.

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado “pozirao”.

 

Related posts

Deo Starčeva bez vode

Nikoleta Dragaš

Vučić sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem

Zorana Stekovic

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj 10 od 7 do 20 sati

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija