13. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Deca sa KiM kod Vučića: Paketići i selfi s predsednikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, podelio im novogodišnje paketiće i poručio im da će njihov Beograd i Srbija biti uvek uz njih.

“Veliko hvala što sa roditeljima čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM.

Obraćajući se deci predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je srećan i ponosan što može da ih gosti “u njihovom i našem Beogradu”.

Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta. Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore.

“Rekle su mi – kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo”, naglasio je on.

“Draga deco, naš posao je da bude što češće ovako nasmejani kao što ste danas, da gradite i imate svoju budućnost na Kosovu i metohiji i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ovo je vaš glavni grad, vaša zemlja, jednu imamo i treba da je čuvamo”, rekao je predsednik.

Poželevši njihovim roditeljima puno sreće, uspeha i rada, deci je poručio da želi da se češće viđaju, da češće dolaze u Beograd, a dodao je i da se nada da će i sam uskoro ponovo posetiti Laplje selo.

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: “Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik – Božić”.

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado “pozirao”.

 

Related posts

Nastavlja se imunizacija u Vršcu

Mirjana Popović

Brnabić: Srbija danas zemlja koja pobeđuje

Bojana Kecic

Pavlov u emisiji “Intervju”: U martu stiže novi investitor, tamiška Promenada jedan od prioriteta lokalne vlasti

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija