12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić dodelio ugovore o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta

Predsednik Srbije poručio mladim lekarima, koji su dobili ugovore o prvom zaposlenju, da niko neće moći da zaustavi jačanje Srbije, te da oni, u pravom smislu te reči, oni koji treba da grade budućnost zemlje.

„To ne kažem zato što je politički lepo da se čuje, već zato što to stvarno mislim“, rekao je predsednik na svečanosti u Palati Srbija.

Ukazao im je da je važno da rade, da se bore, trude i pokazuju odgovornost, kao što su činili i do sada.

„Nastavite da radite onako kako ste studirali“, posavetovao ih je Vučić.

Ispričao je i da se seća da njegove kolege sa Pravnog fakulteta, koji su bili slabiji od njega tokom studija, ni danas ne mogu da ga pobede.

„Morate da zadržite istu odgovornost, marljivost i predanost i uvek ćete da pobeđujete“, rekao im je Vučić.

On je istakao da će Srbija nastaviti da jača svoju privredu, što niko neće moći da zaustavi, kao što neće moći da zaustavi ni podršku države srpskom narodu na KiM.

„Kakve god oni mere provodili i činili protiv nas, uvek ćemo imati dovoljno načina da obezbedimo plate za radnike u zdravstvu na Kosovu i Metohiji, kao i sav potreban materijal da biste mogli da lečite naše stare, mlade i decu na KiM“, rekao je Vučić na svečanosti na kojoj je uručio ugovore o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta u Srbiji.

Veća primanja za zdravstvene radnike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prilikom dodele ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta u Srbiji da će plate zaposlenih u zdravstvu iz godine u godinu biti veće i naveo da je Srbija danas ispred pet ili šest zemalja EU po kvalitetu zdravstvenih usluga.

Vučić je rekao da je uveren da će plate moći da budu evće zahvaljujući boljoj situaciji u ekonomiji.

„Molim vas da znate da svako povećanje mora da prati jačanje naše ekonomije koja je ranije bila uništena. Nismo imali šta da naplatimo. Danas se stvari menjaju, jer nije isto kada u Nišu na primer imate dve ili osam fabrika. Taj novac se sliva u državnu kasu“, rekao je Vučić.

Navodeći da je završen Klinički centar u Nišu, Vučić je rekao da očekuje da će u narednih nekoliko godina biti završeni i centri u Beogradu, Novom Sadu u Kragujevcu.

„Posebno planiramo da uložimo u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici i zdravstveni centar u Gračanici“, rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da problem u zdravstvu postoji, te da je pre pet godina bilo poslednje u Evopri, međutim, kaže da je ono danas ispred pet, šest zemalja EU što, kako kaže, ne znači da je dobro.

Kaže da je i danas nezadovoljan jer sluša izgovore kada pojedini radovi ne počnu na vreme i tada mu, kako kaže, dođe do da „iskoči iz kože“, jer sluša „tupave, nesuvisle, odgovore“

Kada je reč o platama zaposlenih u zdravstvu, Vučić je rekao da je insistirao da plate lekara i medicinskog osoblja budu najviše povećane.

Sestrama i medicinskom osoblju 12 odsto će plate biti veće ove godine, a lekarima 10 odsto.

„Sledeće godine da budu kumulativno još veće. Ulagaćemo sve više u vas. Moći ćete pristojno da živite u zemlji od napordnog i teškog rada. Niko neće moći da potceni vaše znanje i rad i uveren sam da će država umeti da ga nagradi“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, danas je srećan, jer je u ova teška i turbulentna vremena, ne našom krivicom, izazvana u svetu, Evropi i regionu, pronađena mogućnost da se mladima koji obezbedi bolja i sgurnija budućnost.

„Zdravlje nema cenu, obrazovanje, nauka i razvoj nemaju cenu i zato je država počela da ulaže više novca“, rekao je Vučić.

Vučić je zamolio vladu da počne da prati rad vredne dece u srednjim i višim školama i da ih na isti način angažuje.

„Da im ukažemo da država ima sve više ekonomskog potencijala, da smo u stanju da izgradimo društvo zadovoljnih, ako ništa drugo, neuporedivo zadovoljnijih građana“, rekao je Vučić.

Related posts

Mir Božji, Hristos se rodi

Nikola Toadjer

PS: Đilas bi bio najsrećniji da Vučić ne postoji

Nikoleta Dragaš

NIS-ov karavan društvene odgovornosti: Uručena vredna donacija Domu zdravlja Pančevo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija