1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

PISMO ZA STANKU S. : Vaši privatni problemi nisu iznad interesa javnosti

Pozivamo predsednicu Višeg suda u Pančevu Stanku S. da prestane sa “obijanjem pragova” u Beogradu i usmeri se na odgovor koji javnost očekuje. Pitanje zna: koju cenu će građani Srbije snositi, zato što je zamenik tužioca zakasnio jedan dan sa žalbom u slučaju “Krišan”?

 

Ne rasipajte energiju i vremene na objašnjavanje privatnih problema kolegama u Beogradu, vezanih za uspešnu karijeru Vaše ćerke Vladane. Da li ste i u kojoj meri prekršili zakone, odgovoriće Više tužilaštvo za sprečavanje korupcije u Beogradu i drugi nadležni organi, a po prijavi koju im je prosledilo Više tužilaštvo u Pančevu.

Nadamo se da razlog Vaše grčevite borbe da sprečite suspenziju, dok se ne utvrde činjenice, nisu predmeti koji su u toku, poput afere sa kanalizacijom u Plandištu, u kojima se, možda, očekuje epilog kao u aferi “Krišan”?

Ne odlažite odgovor, jer je javnost već upoznata sa brljotinama Olivere Šošdean Sekulić. Odluka da sami sebi nanosite štetu je privatna stvar, ali nemojte kaljati ugled Višeg suda u Pančevu, kojim trenutno predsedavate. Pokušajte da budete pravedni, dokažite da pravosuđem u južnom Banatu ne vlada interesna grupa.

Kako je Tanjug objavio, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost iz Trstenika podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv javnog tužioca i postupajućeg zamenika javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, a saopštilo je to udruženje.

Krivične prijave su, kako se navodi u saopštenju, podnete zbog propuštanja roka za žalbu na presudu kojom su oslobođeni okrivljeni u predmetu zloupotreba u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine i „Vojvodinaputa“.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost tvrdi da su javni tužlac i postupajući zamenik svojim nesavesnim postupanjem omogućili da oslobađajuća presuda u tom predmetu postane pravosnažna.

Generalni sekretar Saveta za monitoring Mario Spasić u saopštenju podseća da je Viši sud u Pančevu doneo oslobađajuću presudu za bivšeg predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana, bivšeg direktora preduzeća „Vojvodinaput” Milivoja Durkovića i inženjera Vladana Vidića, koje je optužnica teretila da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za 64 miliona dinara.

Spasić ukazuje da je Više javno tužilaštvo u Pančevu propustilo blagovremeno i u zakonom propisanom roku da uloži žalbu na predmetnu presudu, odnosno žalba je uložena protekom jednog dana od zakonskog roka. Tako je, kako navodi, predmetna žalba tužilaštva odbačena kao neblagovremena, čime je oslobađajuća presuda postala pravosnažna.

 

Related posts

UHAPŠENA OSUMNJIČENA ZA PRETNJE VUČIĆEVOJ DECI.Uhapšena i druga osoba osumnjičena da je pretila Vučiću

Mica Milakov

Vučić: Mnogo iskušenja pred nama, nadam se još boljim rezultatima

Nikoleta Dragaš

Juka neobična biljka lekovitog svojstva

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija