26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Upale uha sve učestalije

 

 

 

Poslednjih dana najveći broj pacijenata pregled lekara u ambulanti ORL odeljenja Opšte bolnice potraži zbog upale uha. Ukoliko se učestale upale uha ne leče na vreme mogu da izazovu oštećenje sluha, upozoravaju lekari.

 

Upale uha  su češća pojava tokom hladnih dana kada su aktelne respiratorne infekcije, praćenje kijanjem i kašljanjem.Zbog učestalih upala uha često se javljaju komplikacije.Jak bol u uhu, svrab i povišena temperatura najčešći su znaci da pacijent ima upalu srednjeg uha. Lekari naglašavaju da upala srednjeg uha nastaje jer je došlo do virusne ili bakterijske infekcije gornjih disajnih puteva, koja se spušta u uho.Ukolko se neleči oštećuje sluh.

Upale uha mogu da dovedu do slabljenja sluha  i nekada se ugrađuju cevcčice kojeje trenutno rešenje.Taj secret iz uha , uho je šupljina gde se nalaze eustahijeva tuba to je kanal koji je veza srednjeg uha sa nosem , onda će se vratiti u prvobitno stanje ako nema ventilacije

Jedini način da se upala uha predupredi je da nos uvek bude otpušen jer se na taj način sprečava širenje infekcije na druge organe.

 

 

 

 

 

 

Related posts

VUČIĆ I SNS UBEDLJIVO NAJJAČI! Prema najnovijem istraživanju VERUJE IM ČAK 54 ODSTO GRAĐANA SRBIJE!

Nikoleta Dragaš

Kako sneg utiče na virus COVID-19 19?

Mica Milakov

Ministar Vulin: Ne verujem dok ne vidim

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija