4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Sudiju Stanku S. suspendovati dok se ne utvrde činjenice?

Moralno bi bilo da se predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka S. sama povuče, ili ode na godišnji odmor, dok se ne utvrde činjenice oko zapošljavanja njene ćerke Vladane S. u Osnovnom sudu u Pančevu.​ Zbog sumnje u njena činjenja, treba li očekivati “moralno”? Realno je očekivati da bude suspendovana.

 

Mnogo nelogičnosti ima oko zapošljavanja Vladane S. (29) u sprskom pravosuđu. Pre svega o potrebnom radnom iskustvu za to radno mesto, podacima koji se nalaze o njoj u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, konkurisanju za radno mesto tužilačkog pripravnika, stažiranju u Privrednom sudu u Beogradu, radu kod notara…

​Da li je Stanka S. uticala na sebi podređen Osnovni sud u Pančevu da, preko programa namenjenog osobama bez radnog iskustva, traži od NSZ upravo njenu ćerku, iako je imala saznanja da joj je ćerka radila kod notara u Beogradu?

​Kada je u pitanju Vladana S. ona će morati da odgovori: Kako se zaposlila u Privrednom sudu i kod javnog beležnika u Beogradu i kako je ispunjavala uslove za stručnu praksu, jer „nije joj zabeleženo radno iskustvo“, što se može desiti jedino ukoliko je volontirala. Kako je baš Vladana Simonović dobila volontiranje u Privrednom sudu u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska uticala na ovaj sud da nju izaberu?

Prema njenim tvrdnjama – radila je za platu. To je izjavila u sudskom postupku, pred Višim sudom u Beogradu. Prvo je izjavila da je volontirala godinu dana u Privrednu sudu u Beogradu, a zatim da se zaposlila kod notara, kako bi IMALA SVOJU PLATU.

Ukoliko je Vladana pred Višim sudom u Beogradu govorila istinu, zašto joj nije upisan radni staž za rad kod notara? Ukoliko je kod notara radila “na crno” i nije joj upisan radni staž, kako je ispunila uslov od dve godine iskustva za polaganje pravosudnog ispita, koji jeste položila i koji je uslov za posao u Višem tužilaštvu u Pančevu.

Viši javni tužilac Nebojša Živković obavestio nas je da se tekstovi RTV Pančevo i portala „Evršac“ smatraju krivičnm prijavom, i kao takvi prosleđeni su nadležnom organu, u ovom slučaju beogradskom odeljenju Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije.

 

 

 

Related posts

Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba: 18 preminulih, 386 novozaraženih

Jasmina Petkovic

Završena sednica Kriznog štaba: U petak o uvođenju mera za vikend, pojačava se nadzor u školama

Jelena Obradović

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje napade “nezavisnih” medija na Željka MItrovića

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija