17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

VUČIĆ POSLE SASTANKA KVADRILATERALE: Srbija,Rumunija, Bugarska i Grčka kandidati za domaćine EVROPSKOG I SVETSKOG PRVENSTVA U FUDBALU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednicima vlada Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Vjorikom Danćilom.

Posle sastanka prisutnima u u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i medijima obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

– Mislim da smo postigli nekoliko važnih dogovora po nekoliko važnih pitanja i tema – rekao je Vučić i dodao: – Viđamo se sada često i viđaćemo se ubuduće sa predstavnicima Rumunije, Bugarske i Grčke, jer želimo da biudemo u dobrim odnosima sa ovim zemljama.

– Moram da kažem ono što ljude najviše zanima. Mi smo doneli odluku da formiramo inicijalni zajednički organizacioni komitet, kako bi se kandidovali za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028 i Svetsko prvenstvo 2030 godine – otkrio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Rumunija, tokom predsedavanja EU u prvoj polovini iduće godine, veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih integracija Srbije, podršci našoj zemlji, ali i celom Zapadnom Balkanu.

Vučić je, na konferenciji za štampu posle kvadrilaterale sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, konstatovao da se četiri zemlje regiona nesumnjivo znažnije povezuju i politički i ekonomski. 

Preneo je da su razgovarali pre svega o predsedavanju Bukurešta EU.

S tim u vezi iskazao je posebnu veliku zahvalnost premijeru Bugarske Bojku Borisovu i Bugarskoj, što je tokom predsedavanja EU uložila mnogo napora u poboljšanje pozicije celog Zapadnog Balkana i Srbije.

Takođe je zahvalio i premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu na stalnoj podršci i pažnji koju pruža Srbiji.

– Mi kao Srbija, ali i svi ostali na Balkanu smo uvereni da će Rumunija veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih integracija. Istovremeno sigurno će to značiti i značajnje infrastrukturno povezivanje ove četiri zemlje. Mi se politički, ali i ekonomski snažnije uvezujemo, viđamo i viđaćemo se – kazao je on.

Vučić je najavio da će sledeći sastanak kvadrilaterale biti održan u Rumuniji tokom predsedavanja EU, što je ocenio veoma važnim.

Kazao da je ponosan i srećan što može da ugosti prijatelje iz tri prijateljske zemlje.

– Hvala na poseti, na tome što čini mi se uvek rado dođu u Beograd i Srbiju. Nama je čast da ugostimo naše prihjatelje i veoma sam im zahvalan na prijateljskom odnosu koji pokazuju Srbiji. Premijerka Rumunije je mogla da bude samo danas sa nama. Sledeći put će biti više dana – naglasio je on.

Sastanak predstavnika Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeo je oko 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Related posts

Humanitarci iz Kembridža u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”

Nikoleta Dragaš

NENAJAVLJENO PREDSEDNIK SA GRAĐANIMA! Vučić:Država spremna da pomogne zaduženim u švajcarcima

Mica Milakov

Ministarstvo prosvete: Lažna vest da se prekida nastava na daljinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija