20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

MINISTAR STEFANOVĆ SAOPŠTIO DA SU UHAPŠENI ODGOVORNI ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA. POSLE GOVORIO I O PROTESTU…

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je policija uhapsila nalogodavca i dve osobe koje su odgovorne za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A.M. (1993) i B.S.C. (1981) za ovo krivično delo angažovao I.N. (1977) iz opštine Grocka.

– Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli – preneo je on.

Stefanović je kazao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

– Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela – rekao je ministar.

On je istakao da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

– Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela – naglasio je Stefanović.

Komenatarisao protest opozicije

Ovom prilikom, ministar je komentarisao i sinoćne proteste opozicije. Prema njegovim rečima od organizatora se i očekuje da preteraju kada je procena broja ljudi u pitanju.

protest

Foto: Srbija Danas

 

– Ovo što sam rekao je egzaktna matematika. Organizatori su dali paušalnu procenu. Pogledajte fotografije, javno su dostupne – rekao je ističući da je broj prisutnih daleko manji nego što je opozicija prebrojala.

On je rekao da prema proceni policijske uprave za Grad Beograd učesnici sinoćnjeg protesta broje 5.000 pojedinaca.

Prethodno se oglasio Pokret socijalista koji je ocenio da na protestu nije bilo ni 5.000 ljudi, te da su informacije o 40.000 demonstranata netačne.

Related posts

Saveti nutricioniste za zimske dane

Jasmina Petkovic

U Srbiji skoro 1.600 novozaraženih, preminulo sedam osoba

Ivana Bogdanovski

Finale SIM u fudbalu: Jorgačević ispratio najbolje u Split

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija