15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

POČELO JE: Krivična prijava protiv Jeremićevog Tomića zbog kafe bara “Scena”

Grad Vršac podneće krivičnu prijavu protiv bivšeg zamenika predsednika opštine Zorana Tomića i drugih odgovornih lica, te njihovih saučesnika, zbog falsifikata i nezakonitog poslovanja kafe bara “Scena”, koji se nalazio u foajeu Narodnog pozorišta “Sterija”.

Kako je potvrđeno portalu eVršac, navodni zakupac ovog prostora u javnoj svojini bila je firma “Icom New Technologies”, koja je u blokadi 1.098 dana, ima zabranu raspolaganja računima i čiji je vlasnik već godinama u inostranstvu. Govori se da je zbog dugova u bekstvu, ali nismo u mogućnosti da to proverimo.

Ugovor o zakupu, 18. decembra 2012. godine, potpisali su jedini vlasnik i zastupnik firme Danijel Tismenar i tadašnji predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković.

Međutim, u dokumentima se nalazi i Aneks ugovora koji su 26. februara 2014. godine potpisali tadašnji zamenik predsednika Opštine Zoran Tomić i Srđan Kanački, koji nije legitimni zastupnik firme (što se u APR lako da proveriti), a u javnosti se predstavlja kao Tomićev kum. Suština Aneksa je oprost dugova na bazi navodnih ulaganja zakupca u vlasništvo zakupodavca i predstavljanje tekućih kao investicionih ulaganja. Čak se i pečat na Aneksu ugovora razlikuje od pečata na Ugovoru.

Kako portal eVršac nezvanično saznaje, kompletan ugostiteljski posao u kafe baru “Scena” vodio je upravo Kanački, na koga se ranije vodila i firma “Icom New Technologies”, dok je nije prebacio na Tismenara i promenio adresu sa Trg Nikole Pašića 13 u Beogradski put bb. Ako malo bolje pogledate pečat iznad, videćete staru adresu firme, koje na pečatu na Ugovoru nema. On je sa prethodnim zakupcima pregovarao o preuzimanju posla, što su nam oni i potvrdili, a i pred rukovodiocima Pozorišta predstavljao se kao punomoćnik zakupca, što nikada nije dokumentovao. Da je bio zastupnik, verovatno bi imao i pravi pečat.

Kanački je 27. marta 2014. godine, na adresi NP “Sterija” (Svetosavski trg 6), registrovao ugostiteljsku radnju “Scena Music Bar”, koja je, prema podacima sa APR, prestala sa radom 23. decembra 2015. godine. Ova preduzetnička radnja nikada nije imala ugovor sa NP “Sterija” o zakupu donjeg foajea, što nam je u Pozorištu i potvrđeno.

Pre toga, APR je 14. juna 2013. godine doneo Rešenje o obustavljanju postupka promene podataka u firmi “Icom New Technologies”, koju je zatražila bivša Tismenarova žena Danijela, jer je ona odustala od registracione prijave, što je i objavljeno na sajtu Agencije. Danijel je tada već bio van zemlje, a osnov po kojem se Danijela Tismenar obratila Agenciji nije poznat. Ona nije vlasnik, a nije ni zastupnik zakupca pozorišnog foajea.

Javne pretnje odbornicima SNS

Tomić, nekada predsednik Opštinskog odbora DS, sada je član Jeremićeve stranke, koja je poznata po pretnjama i nasilju. O kakvoj se “moralnoj gromadi” radi, potvrdio je sam Tomić svojim činjenjem, kada je brutalno pretio odborniku SNS Nebojši Jeliću.

– Šta je sledeće? Da li nakon ovih pretnji, a ja sam poruku tako protumačio, mogu da očekujem da će Jeremićevi sledbenici, samo zbog toga što ne zastupamo iste političke stavove, da me negde sačekaju i pretuku?, rekao je tada Jelić.

 

 

Related posts

Brnabić: U Srbiji vakcinisano 438.000 ljudi

Zorana Stekovic

PS: Vučić zaslužio orden

Vanja Vićentić

Iskrena želja zvaničnog Beograda da se s Prištinom postigne saradnja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija