1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

“Posle svakog njihovog protesta, MI SMO SVE JAČI”! Predsednik Vučić rekao SVE o propaloj šetnji opozicije

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je, povodom večerašnjeg, trećeg protesta dela opozicije, da nema problem sa protestima i dodao da su posle svakog protesta on i stranka koju vodi izlazili jači, a oni koji su skupovima rukovodili – “dramatično slabiji”.

Vučić je na pitanje novinara u vezi protesta i do kada bi, po njegovoj proceni, mogli da traju, rekao da sa protesima nema nikakav problem i da je naviknut na to.

– Koliko su trajale prethodne demonstracije? Sto, 110 dana, zaredom, svaki dan. Tada ste videli da nisam imao baš nikakav problem. Koliko god ljudi da hoće, mogu da šetaju. Policajce neće ni da vide. Ja neću da dozvolim igrice koje oni igraju po belom svetu, tipa – nosimo cvet našim policajcima, koji su na njihovoj strani – rekao je Vučić.

Poručio je da na protestima neće biti policije, da svako može da šeta koliko god hoće i da radi šta god hoće, a jedino što je zabranjeno je nasilje nad bilo kim i bilo čim.

– To je jedino zabranjeno, a ovo drugo – ”Vučiću pederu”, ”majmune”, ovakav ili onakav… Sve je to super, sve je to demokratija i zadovoljan sam što vidim da to narod prepoznaje – dodao je.

To, kaže, vidi na izborima i u istraživanjima.

– Posle svakog protesta i ja i stranka koju vodim izlazili smo mnogo jači, a oni koji su time rukovodili izlazili bi dramatično slabiji, za čak 30-40 dosto manje snage. Jer, ne dolazi snaga zbog decibela nečijeg glasa, već zbog snage programa, energije, plana rada, onoga što činite za zemlju. To je demokratski proces i uvek dobrodošao – rekao je Vučić.

Upitan za “pretnje Ðilasa u Skupštini grada čoveku koji je samo izneo tvrdnje da se vrtić plaćao 9.500 dinara, a danas 5.000 dinara”, Vučić je rekao da je ta tvrdnja tačna, ali da nije upoznat sa dešavanjima u gradskom parlamentu, jer nije imao vremena.

– A, to da li će neko nekoga da vređa, to nam je svaki dan – rekao je Vučić.

Related posts

NIS nastavlja sa ulaganjima u pančevačku rafineriju

Zorana Stekovic

Bijenale umetnosti – “Smrt umetnosti, živela umetnost!”

Bojana Kecic

Predsednik Vučić: Vojska Srbije uvek je bila odraz snage Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija