17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem sa kojim je razgovarao o  programskim aktivnostima Misije koje se odnose na vladavinu prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Oriciu na doprinosu Misije  OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, spremnosti da pomognu u izradi nove medijske strategije i pruže podršku poboljšanju medijske situacije u našoj zemlji kroz najbolje primere evropskih iskustava. On je naglasio da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane.

Dvojica sagovornika razgovarali  su o napretku u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere međunarodnih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji.

Ambasador Oricio je pohvalio rad na izradi medijske strategije i istakao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, koja je u zadatom roku poslala prvi predlog Medijske strategije na javnu raspravu održanu u Novom Sadu 17. decembra ove godine. On je naglasio da, koliko je važno da novinari imaju slobodu izražavanja, toliko je važno da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao i poštuju novinarski kodeks.

Ambasador je pohvalio i progres u saradnji sa ministarstvom pravde povodom preporuka venecijanske komisije o nacrtu ustavnih amandmana i istakao važnost uloge parlamenta u raspravi o ustavnim amandmanima.

On je naglasio da Misija OEBS-a, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi saradnju sa srpskim institucijama, kroz pružanje podrške u izradi i primeni zakona, izradi medijske strategije, kao i sprovođenju sveukupnih reformi u Srbiji.

Related posts

Od 1. oktobra novih šest polazaka za Opovo

Ivana Bogdanovski

Ministar Đorđević u Pančevu i Kovinu

Nikoleta Dragaš

Besplatne predstave za najmlađe u Kulturnom centru

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija