7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

SLUŠAJ ŠOŠDEAN: Neka javnost bude svedok!

Zamenik višeg javnog tužioca u Pančevu Olivera Šošdean Sekulić zakasnila je sa žalbom jedan dan, što je bivšem predsedniku opštine Kovačica Miroslavu Krišanu, bivšem direktoru „Vojvodinaputa” Milivoju Durkoviću i inženjeru Vladanu Vidiću donelo oslobađajuću presudu, u slučaju vrednom skoro 64 miliona dinara, u slučaju u kojem se očekivala ozbiljna kazna zatvora.

Redakcije Radio Televizije Pančevo i portala “eVršac” dobile su pismeni odgovor da protiv Šošdean Sekulić, tužiteljke sa 20 godina iskustva, nije pokrenut disciplinski postupak. Sada smo od Višeg suda u Pančevu zatražili presudu po kojoj je Krišan pravosnažno oslobođen, kao i informaciju o visini troškova advokata i visini naknade koju Krišan zahteva za vreme provedeno u pritvoru i povrede časti i ugleda, ali i novac za kamatu na položeno jemstvo.

“Propustom” Šošdean Sekulić, ne samo da građani i Država nisu dobili objašnjenje i satisfakciju u aferi “Krišan”, nego će i snositi ogromne troškove.

Da podsetimo, Krišana, Durkovića i Vidića tužilaštvo je sumnjičilo za 63,8 miliona dinara nanete štete Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine prilikom izgradnje puteva na teritoriji opštine Kovačica.

 

Related posts

Ministar Vulin: Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu

Katarina Popović

VUČEVIĆ POVODOM 12 GODINA SNS: Srpska napredna stranka potpuno promenila tok višestranačja u Srbiji

Nikola Toadjer

Pritvoreni vladika Joanikije i sveštenici

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija