12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

THD metoda nov način lečenja hemoroida

Neprijatni simptomi koje pacijenti imaju koji imaju hemoroide mogu trajno nestati jer se  sada  u Srbiji rade operacije hemoroida  novom TeHaDe metodom.Ona je  konfornija  radi se u loalnoj anasteziji , pacijent je  izlečen jer se bolest nevraća.Nažalost za sada  samo privatne klinike rade ove operacije.

Problem sa hemoridima ima veliki broj ljudi. Neprijatni simptomi i krvarenje najčesšći razlog što pacijent potraži pomoć lejkara. Postoji četiri stepena ove bolesti ali se događa da kada ne  pomažu masti i drugi preparati  pa je neophodna hiruška intervencija koju pacijenti uglavnom odlažu pa bolest stigne do završnog stadijuma. U svetu se primenjuje THD tehnika za operaciju hemoroida  koja se u Srbiji radi za sada u privatnim klinikama.

Nema rezanja tkiva , ni povrede živaca , nema bolova pacijent odmah ustaje i ide kući i njegov problem je trajno rešen i lokalna anestezija je bolja za pacijenta. Ako vi radite operaciju hemoroida u lokalnoj anaesteziji , ja ću vam kroz primer reći najstariji pacijent imao je 86 godina Usled nelečenih hemoroida moguće je da nastanu priraslice na debelom crevu koji  mogu da utiču na nastanak tumora . Zato ukolko je operacija neophodna ne treba je odlagati,  nažalost za sada operacija savremenijom  THD metodom koja nije invazivna kao klasična operacija u totalnoj anesteziji za sada se  radi u privatnim klinikama.

Related posts

Lončar:U zdravstvene ustanove stiže 11 skenera, 5 angio sala

Jasmina Petkovic

Funkcioner FK Dinamo pretio gradskoj službenici?

Mica Milakov

Predesednik Vučić: Počela masovna proizvodnja maski u Rumi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija