17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

THD metoda nov način lečenja hemoroida

Neprijatni simptomi koje pacijenti imaju koji imaju hemoroide mogu trajno nestati jer se  sada  u Srbiji rade operacije hemoroida  novom TeHaDe metodom.Ona je  konfornija  radi se u loalnoj anasteziji , pacijent je  izlečen jer se bolest nevraća.Nažalost za sada  samo privatne klinike rade ove operacije.

Problem sa hemoridima ima veliki broj ljudi. Neprijatni simptomi i krvarenje najčesšći razlog što pacijent potraži pomoć lejkara. Postoji četiri stepena ove bolesti ali se događa da kada ne  pomažu masti i drugi preparati  pa je neophodna hiruška intervencija koju pacijenti uglavnom odlažu pa bolest stigne do završnog stadijuma. U svetu se primenjuje THD tehnika za operaciju hemoroida  koja se u Srbiji radi za sada u privatnim klinikama.

Nema rezanja tkiva , ni povrede živaca , nema bolova pacijent odmah ustaje i ide kući i njegov problem je trajno rešen i lokalna anestezija je bolja za pacijenta. Ako vi radite operaciju hemoroida u lokalnoj anaesteziji , ja ću vam kroz primer reći najstariji pacijent imao je 86 godina Usled nelečenih hemoroida moguće je da nastanu priraslice na debelom crevu koji  mogu da utiču na nastanak tumora . Zato ukolko je operacija neophodna ne treba je odlagati,  nažalost za sada operacija savremenijom  THD metodom koja nije invazivna kao klasična operacija u totalnoj anesteziji za sada se  radi u privatnim klinikama.

Related posts

Rekonstruisano plivalište Vaterpolo kluba “Jezero”

Ivana Bogdanovski

Vučić sa Lajčakom: Radićemo na dijalogu, pomoć u pandemiji

Nikoleta Dragaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost “Novog jutra” na TV Pink

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija