20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bolji uslovi za pacijente na Hemodijalizi: Rekonstrukcija pri kraju, stižu novi aparati

U okviru rekonstrukcije Ineternog odeljenja Opšte bolnice uskoro će biti završeno Odeljenje hemodijalize, koje je uređeno i opremljeno po najsavremenijim svetskim standardima. Krajem novembra jedan deo pacijenata je već počeo da se leči na ovom odeljenju. U narednih desetak dana rekonstrukcija će biti u potpunosti završena i odeljenje opremljeno aparatima za dijalizu kakvi se koriste u svetskim medicinskim centrima.

Posle dela Odeljenja hemodijalize, koje je krajem novembra pušteno u rad, uređeno je po najsavremenijim svetskim standardima i opremljeno aparatima za dijalizu kakvi se koriste u svetskim medicinskim centrima. Narednih dana stiže ostatak novih aparata za dijaliziranje, koji će omogućti kvaliteniju dijalizu za sve pacijente i neće više biti čekanja jer je aparata dovoljno za svih 150 pacijena koji se leče na ovom odeljenju.

Petnaest-dvadeset godina Interno odeljenje iziskivalo je kompletnu rekonstrukciju. Zahvaljujući rekonstrukciji i novoj opremi, pacijenti se sada u Opštoj bolnici dijaliziraju potpuno isto kao pacijenti u Nemačkoj – kaže dr Goran Vojinović, šef Hemodijalize.

Odeljenje Hemodijalize u Pančevu posle Novog Sada i Sremske Mitrovice ima najveći broj pacijenata na dijalizi.

Related posts

Održana redovna sednica Skupštine Sportskog saveza Pančevo

Nikoleta Dragaš

Zaposleni u brankovoj školi proverili svoje zdravlje

Jasmina Petkovic

Još 181 osoba zaražena korona virusom u Južnom Banatu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija