12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bolji uslovi za pacijente na Hemodijalizi: Rekonstrukcija pri kraju, stižu novi aparati

U okviru rekonstrukcije Ineternog odeljenja Opšte bolnice uskoro će biti završeno Odeljenje hemodijalize, koje je uređeno i opremljeno po najsavremenijim svetskim standardima. Krajem novembra jedan deo pacijenata je već počeo da se leči na ovom odeljenju. U narednih desetak dana rekonstrukcija će biti u potpunosti završena i odeljenje opremljeno aparatima za dijalizu kakvi se koriste u svetskim medicinskim centrima.

Posle dela Odeljenja hemodijalize, koje je krajem novembra pušteno u rad, uređeno je po najsavremenijim svetskim standardima i opremljeno aparatima za dijalizu kakvi se koriste u svetskim medicinskim centrima. Narednih dana stiže ostatak novih aparata za dijaliziranje, koji će omogućti kvaliteniju dijalizu za sve pacijente i neće više biti čekanja jer je aparata dovoljno za svih 150 pacijena koji se leče na ovom odeljenju.

Petnaest-dvadeset godina Interno odeljenje iziskivalo je kompletnu rekonstrukciju. Zahvaljujući rekonstrukciji i novoj opremi, pacijenti se sada u Opštoj bolnici dijaliziraju potpuno isto kao pacijenti u Nemačkoj – kaže dr Goran Vojinović, šef Hemodijalize.

Odeljenje Hemodijalize u Pančevu posle Novog Sada i Sremske Mitrovice ima najveći broj pacijenata na dijalizi.

Related posts

Ljubimci deluju lekovito u vreme korone

Jasmina Petkovic

Lidl u Pančevu od 8. novembra

Zorana Stekovic

Praznici prošli, bazen ponovo radi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija