23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872. na teritoriji Južnog Banata”

Promocija projekta “Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872 na teritoriji Južnog Banata” održana je u Maloj sali Gradske uprave Pančevo. Projekat je naučno-istraživačkog karaktera i trajaće 7 godina.

Projekat “Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872 na teritoriji Južnog Banata” će trajati 7 godina. Ove, 2018. godine, započet je projekat i istraživalo se o isušivanju močvarnih terena, pošumljavanju Deliblatske peščare i stvaranju uslova za život u banatskoj vojnoj granici. Zamišljeno je da ovaj projekat ima 7 faza.

Grozdana Milenkov ističe da je cilj ovog projekta slika koju stručnjaci koji rade na projektu žele da prikažu a to je materijalno i duhovno na prostoru Banatske vojne granice i slikovito je dočarano izložbom u holu Gradske uprave.

Rezultat rada projekta je elektronska baza podataka i registar objekata iz perioda banatskih vojnih granica na teritoriji Južnog banata. Rezultati istraživanja će biti dostupni naučnoj, stručnoj i široj javnosti da se razvije svest o naseljivanju  ovog područja i njenom uticaju na formiranje kulturnog identiteta stanovnika Južnog Banata.

Related posts

Večeras stiže velika pošiljka pomoći iz Kine

Katarina Popović

Predsednik Vučić na donatorskom koncertu u Tirani

Zorana Stekovic

Mali: Francuska prepoznaje Srbiju kao ozbiljnog partnera

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija