1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872. na teritoriji Južnog Banata”

Promocija projekta “Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872 na teritoriji Južnog Banata” održana je u Maloj sali Gradske uprave Pančevo. Projekat je naučno-istraživačkog karaktera i trajaće 7 godina.

Projekat “Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872 na teritoriji Južnog Banata” će trajati 7 godina. Ove, 2018. godine, započet je projekat i istraživalo se o isušivanju močvarnih terena, pošumljavanju Deliblatske peščare i stvaranju uslova za život u banatskoj vojnoj granici. Zamišljeno je da ovaj projekat ima 7 faza.

Grozdana Milenkov ističe da je cilj ovog projekta slika koju stručnjaci koji rade na projektu žele da prikažu a to je materijalno i duhovno na prostoru Banatske vojne granice i slikovito je dočarano izložbom u holu Gradske uprave.

Rezultat rada projekta je elektronska baza podataka i registar objekata iz perioda banatskih vojnih granica na teritoriji Južnog banata. Rezultati istraživanja će biti dostupni naučnoj, stručnoj i široj javnosti da se razvije svest o naseljivanju  ovog područja i njenom uticaju na formiranje kulturnog identiteta stanovnika Južnog Banata.

Related posts

Đurić: Radna mesta za 75 lekara i 200 medicinskih sestara; građani da poštuju nove mere za Zvečan i K.Mitrovicu

Branislava Grčić

Vršac: Ugostiteljski objekti se zatvaraju u 23 sata

Nikoleta Dragaš

Vučić sa Srbima na severu Crne Gore proslavlja Badnji dan!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija