23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa Larkin: Priština ugrožava mir i stabilnost u regionu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članicu Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Martinu Larkin i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog intenzivne saradnje naše zemlje i tog uglednog i uticajnog Foruma, čiji godišnji sastanci u Davosu okupljaju svetsku političku i poslovnu elitu.

 

Predsednik Vučić je gošću upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima, kojima Priština ugrožava mir i stabilnost u regionu. Dvoje sagovornika su naglasili potrebu nalaženja rešenja za političke probleme u regionu, kako bi se obezbedili uslovi za regionalnu ekonomsku saradnju i napredak Zapadnog Balkana. Oni su konstatovali da bi stabilna politička situacija obezbedila da se region bori protiv problema “odliva mozgova”. Predsednik Vučić je zato ponovo izneo svoj predlog za formiranje regionalnog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

 

Predsednik Vučić  i predstavnica WEF su naglasili značaj Memoranduma o razumevanju, koji je danas potpisan u Vladi Srbije, a koji našu zemlju svrstava među malobrojne koje imaju institucionalizovani oblik saradnje sa Svetskim ekonomskim forumom. Predsednik Vučić je takođe izrazio nadu da će ekonomska dimenzija saradnje doprineti povećanju stranih investicija u Srbiji, kao i ukupnom ekonomskom napretku zemlje.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić polaže venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Zorana Stekovic

U Srbiji danas 305 novozaraženih, 8 preminulo

Jasmina Petkovic

Babić ruši opasnog Mađara

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija