13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Učinićemo sve da sačuvamo mir, samo bez ponižavanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Trsteniku da namera Prištine da formira vojsku nije u skladu ni sa pravom, niti sa Rezolucijom 1244 i dodao da je dužnost Kfora da tu vojsku raspusti.

“KiM je za nas velika muka, posebno zbog poteza Prištine i najave formiranja vojske, što nije zasnovano ni na pravu ni na Rezoluciji 1244. Obaveza Kfora je da raspusti vojsku. Ali, oni to neće uraditi, reći će da se sve promenilo od kada su proglasili nezavisnost”, rekao je Vučić.

Dodao je da nas to dovodi u veoma tešku situaciju, ali da svim majkama poručuje da ćemo činiti sve što možemo da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir.

“Sve što možemo”, poručio je on Trsteničanima okupljenim na otvaranju fabrike kablova za auto-industriju “Amphenol Automotive Technology”.

Uputio je još jednu poruku, kako kaže, – svetu. “Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti”, rekao je Vučić.

Related posts

Di Majo: Zahvalnost od srca celom narodu Srbije

Zorana Stekovic

Dan žena na selu: Devet udruženja i 20 izlagača

Nikoleta Dragaš

Si pisao Vučiću: Kina će pomoći Srbiji protiv korone

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija