28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Učinićemo sve da sačuvamo mir, samo bez ponižavanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Trsteniku da namera Prištine da formira vojsku nije u skladu ni sa pravom, niti sa Rezolucijom 1244 i dodao da je dužnost Kfora da tu vojsku raspusti.

“KiM je za nas velika muka, posebno zbog poteza Prištine i najave formiranja vojske, što nije zasnovano ni na pravu ni na Rezoluciji 1244. Obaveza Kfora je da raspusti vojsku. Ali, oni to neće uraditi, reći će da se sve promenilo od kada su proglasili nezavisnost”, rekao je Vučić.

Dodao je da nas to dovodi u veoma tešku situaciju, ali da svim majkama poručuje da ćemo činiti sve što možemo da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir.

“Sve što možemo”, poručio je on Trsteničanima okupljenim na otvaranju fabrike kablova za auto-industriju “Amphenol Automotive Technology”.

Uputio je još jednu poruku, kako kaže, – svetu. “Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti”, rekao je Vučić.

Related posts

Brnabić: Sajam će biti maksimalno uređen

Jasmina Petkovic

Najnovija odluka kriznog štaba! Evo kako će se odvijati nastava u srbiji od septembra, objavljeni svi detalji

Katarina Popović

Vučić: Hotel „Nais“ neće imati podršku jer otpušta radnike

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija