13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Snage KFOR-a upale na sever KiM i vratile se u bazu NATO

Kolona od 45 vozila KFOR koja je jutros uletela na sever Kosova i Metohije sa opremom za blokade i pravljenje barikada vratila se u bazu NATO u Novom Selu kod Kosovske Kamenice

Reč je o redovnoj vežbi kako bi snage bile spremne da se brzo rasporede po celom Kosovu u skladu sa Rezolucijom SB UN 12 44, navedeno je na tviter nalogu KFOR-a. Konvoj se kretao juče prema Prizrenu, a danas prema severu Kosova, dodaje KFOR.

Podsetimo, više od 45 vozila Kfora ušlo je na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10 časova. Kretali su se u koloni, prošli su kroz Leposavić i Slatinu ka administrativnom prelazu Jarinje. Nosili su i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da ima informacije da je veća kolona vozila Kfora, u čijem se sastavu nalaze vozila za razbiajnje barikada i blokada, ušla na sever Kosova i da to, pored najavljenog formiranja vojske Kosova, dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo.

„Očigledno je da je ovaj momenat, kada se najavljuje stvaranje tzv. vojske Kosova potpuno suprotno Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija i mandatu koji ima NATO i Kfor na KiM, iskorišćen da se dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo i da se dodatno pogoršava stanje“, rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanja novinara.

Related posts

Predsednik Vučić: Bolnica u Kruševcu za sedam dana

Branislava Grčić

Poginuo biciklista u Banatskom Novom Selu

Mica Milakov

Potpisan Memorandum u cilju unapređenja životne sredine

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija