22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Snage KFOR-a upale na sever KiM i vratile se u bazu NATO

Kolona od 45 vozila KFOR koja je jutros uletela na sever Kosova i Metohije sa opremom za blokade i pravljenje barikada vratila se u bazu NATO u Novom Selu kod Kosovske Kamenice

Reč je o redovnoj vežbi kako bi snage bile spremne da se brzo rasporede po celom Kosovu u skladu sa Rezolucijom SB UN 12 44, navedeno je na tviter nalogu KFOR-a. Konvoj se kretao juče prema Prizrenu, a danas prema severu Kosova, dodaje KFOR.

Podsetimo, više od 45 vozila Kfora ušlo je na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10 časova. Kretali su se u koloni, prošli su kroz Leposavić i Slatinu ka administrativnom prelazu Jarinje. Nosili su i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da ima informacije da je veća kolona vozila Kfora, u čijem se sastavu nalaze vozila za razbiajnje barikada i blokada, ušla na sever Kosova i da to, pored najavljenog formiranja vojske Kosova, dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo.

„Očigledno je da je ovaj momenat, kada se najavljuje stvaranje tzv. vojske Kosova potpuno suprotno Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija i mandatu koji ima NATO i Kfor na KiM, iskorišćen da se dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo i da se dodatno pogoršava stanje“, rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanja novinara.

Related posts

“Tamburica fest” najbolja turistička manifestacija u Srbiji od 19. do 21. avgusta

Ivana Bogdanovski

Danas je Aranđelovdan

Zorana Stekovic

Mlade nade šahovskog kluba “Aljehin”

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija