18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

KUD “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo obeležilo 70 godina postojanja

Kultrno – umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo obeležilo je 70 godina postojanja i rada drušva, svečanom akademijom održanom u Narodnom muzeju. Na akademiji su dodeljene plakete Gradu Pančevu i dugogodišnjem sponzoru NIS-u.

Kultrno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS -RNP osnovano je 3. marta 1948. godine kao društvo železničara. Prve sekcije bile su horska i tamburaška, a po prelasku u nove prostorije drutšvo dobija i folklornu, dramsku i recitatorsku sekciju. U januaru 1977. godine generalni sponzor postaje Rafinerija nafte Pančevo i to je dobar primer dugogodišnje saradnje subjekata u oblasti privrede i kulture. KUD je povodom jubileja dodelio Povelje Gradu Pančevu, NIS Gasporm njeftu, Rafineriji nafte Pančevo i sindikalnim organizacijama NIS-a i Rafinerije, zbog izuzetnog doprinosa radu društva.

Na akdemiji su dodeljenje i plakete  nekadašnjim radnima KUD-a, predsednicima, koreografima, rukovidocima narodnog orkestra. Snežana Živković, sadašnji sekretar društva osvrnula se na rad KUD-a Stanko Paunović.

Za poseban doprinos radu društva KUD Stanko Paunović dodelio je zahvalnice dugogodišnjim saradnicima.

Na akademiju su izvedene  gradske igre  a najmlađi članovi društva otpevali su za kraj svečanosti pesmu „Tamo daleko“.

Related posts

Brnabić: Jednokratna pomoć penzionerima, minimalno 4.000 dinara

Aleksandra Miloševska

Narodna bašta zatvorena

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sutra sa patrijarhom Irinejom

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija