15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Stigao nov rendgen aparat na Stomatološkom odeljenju

Zahvaljući novom rendgen aparatu koji je ranije stigao  na Odeljenje Stomatologije Doma zdravlja kupljen je i neophodan štampač koji omogućava precizan snimak , koji je neophodan stomatolozima u postavljanju precizne  dijagnoze.

 

Svake godine  u Stomatološkoj službi Doma zdravlja preko 120 hiljada  pacijena dobije neku vrstu stomatološke usluge.Na odeljenje Stomatologije nedavno je stigao  nov savremen  rendgen aparat kome je nedostajao štampač. Zahvaljući novcu koji je Lokalna samouprava izdvojila za  kupovinu rendgena kupljen je i neophodan  štampač koji je početkom nedelje počeo da se koristi i omogućio kvalitetne snimke kako zuba tako i cele vilice.

 

Mi sada imamo rendgen precizan koji će nam pomoći u postavljanju dijagnoze i prepisivanje terapije.Rendgen aparat koji ima toliko mogućnosti tek sada dolazi do izražaja kada je stigao štampač. Mi imamo veliki broj pacijenta koj ima ima redovan vid zdravstvene zaštite i na osnovu olakšavajućih kategorija imaju  besplatno lečenje ili povlastice. U Stomatološku Službu Doma zdravlja za desetak dana  trebalo bi da stigne nov aparat koji će se koristiti za oralno hiruške intervencije , još jedna stiže na odeljenje Dečije preventivne stomatologije.

 

Related posts

Borenović osvojio zlato u Bratislavi

Jasmina Petkovic

Dom zdravlja „Bela Crkva“ dobio dva vozila

Nikoleta Dragaš

Galeriji Belgrade dobila nagradu za najbolji tržni centar

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija