28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Nasilje zajednička odgovornost roditelja, škola i medija

U Maloj sali Gradske uprave, održano je predavanje članovima Saveta roditelja na temu „Nasilje u školi – čija odgovornost”. Predavanje je organizovano sa ciljem poboljšanja saradnje obrazovnih ustanova i roditelja učenika u rešavanju problema školskog nasilja.

Govornici na predavanju bili su pedagog Danijela Ivanovski i nastavnik Dalibor Simonović, koji su istakli da je vršnjački nasilje u porastu i da se javlja u sve većem intenzitetu. Najčešću oblici su fizički verbalno i digitalno nasilje, a kako ističu, devojčice su u poslednje vreme nasilnije od dečaka. Danijela Ivanovski kaže da uzrok toga je negativan uticaj medija i društvenih mreža.

Škole rade preventivno kako ne bi došlo do nasilja među vršnjacima ističe Ivanovski i dodaje da je veoma bitno interventno da se deluje kada je to potrebno.

Nasilje je zajednička odgovornost roditelja, škola i medija, ističe Ivanovski.

Roditelji i nastavnici su na istoj strani, i zato je neophodno postojanje poverenja među njima, objašnjama nastavnik Dalibor Simonović.

Istraživanja koja je sprovodio Unicef pokazuju da je većina učenika makar jednom bila izložena nekom obliku vršnjačkog nasilja, a najzastupljeniji su verbalno nasilje, spletkarenje i širenje laži, a zatim i pretnje i zastrašivanja.

Related posts

Ukradene tuje koje su pre samo nekoliko dana postavljene pored novih kontejnera u Ulici Dimitrija Tucovića

Mica Milakov

Pomera se rok za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja za korisnike budžetskih sredstava

Jasmina Petkovic

Konkurs za najlepše vezeno jastuče

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija