1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Nasilje zajednička odgovornost roditelja, škola i medija

U Maloj sali Gradske uprave, održano je predavanje članovima Saveta roditelja na temu „Nasilje u školi – čija odgovornost”. Predavanje je organizovano sa ciljem poboljšanja saradnje obrazovnih ustanova i roditelja učenika u rešavanju problema školskog nasilja.

Govornici na predavanju bili su pedagog Danijela Ivanovski i nastavnik Dalibor Simonović, koji su istakli da je vršnjački nasilje u porastu i da se javlja u sve većem intenzitetu. Najčešću oblici su fizički verbalno i digitalno nasilje, a kako ističu, devojčice su u poslednje vreme nasilnije od dečaka. Danijela Ivanovski kaže da uzrok toga je negativan uticaj medija i društvenih mreža.

Škole rade preventivno kako ne bi došlo do nasilja među vršnjacima ističe Ivanovski i dodaje da je veoma bitno interventno da se deluje kada je to potrebno.

Nasilje je zajednička odgovornost roditelja, škola i medija, ističe Ivanovski.

Roditelji i nastavnici su na istoj strani, i zato je neophodno postojanje poverenja među njima, objašnjama nastavnik Dalibor Simonović.

Istraživanja koja je sprovodio Unicef pokazuju da je većina učenika makar jednom bila izložena nekom obliku vršnjačkog nasilja, a najzastupljeniji su verbalno nasilje, spletkarenje i širenje laži, a zatim i pretnje i zastrašivanja.

Related posts

Isplaćena pomoć prevoznicima, 600 evra po autobusu

Katarina Popović

Koronom zaražen vikar patrijarha SPC, Irinej negativan

Aleksandra Miloševska

Vučić: Brutalna kampanja protiv Srpske liste

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija