18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministarstvo kulture i informisanja protiv “vulgarnih reakcija” na izveštavanje Barbare Životić

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je danas naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ali i saopštilo da se protivi “vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić”.

Kritikujući naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ministarstvo je izrazilo žaljenje što “ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa”.

U saopštenju Ministarstva se navodi da se to dešava po drugi put u poslednje vreme “odudarajući od duha višedecenijskog koncepta ove revije”.

“Apelujemo na poslenike u medijima da se pridržavaju standarda ove društveno važne profesije, kao što se protivimo vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo da će istrajati u osudama “pojava netolerancije i isključivosti u javnom prostoru”.

Ilustrovana Politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka, 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov “Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan”.

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom “Psi su pušteni” i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić.

Related posts

,,Ajvar izazov” počinje 1. novembra

Jelena Belić

GO SNS Šabac zahvalio Šapčanima na poverenju

Jasmina Petkovic

Vučić se u 20 sati obraća javnosti i SAOPŠTAVA IME MANDATARA

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija