15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

ALJKAVOST ILI NAMERA: Afera “Krišan” diskvalifikuje Više tužilaštvo

Bivši predsednik opštine Kovačica i perjanica DS u južnom Banatu, Miroslav Krišan, oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja, iako je očekivani epilog bio višegodišnja zatvorska kazna. Krišan je oslobođen zato što je zamenica višeg tužioca Olivera Šošdean Sekulić “zakasnila” sa žalbom jedan dan.

Predmet građen godinama pao je u vodu, a poreski obveznici, pre svih stanovnici Kovačice, ostali su uskraćeni za istinu – šta se dogodilo sa tih 64 miliona dinara?

Naša redakcija zatražila je zvanično od Višeg tužilaštva odgovor na pitanje da li je pokrenut disciplinski postupak protiv Šošdean Sekulić, zbog propusta koji nikom nije jasan. Kako zamenik tužioca, sa 20 godina iskustva, može da bude toliko aljkav, da zaboravi predmet vredan 64 miliona dinara?

Možda će Državno veće tužilaca znati da da odgovor, a možda je i vreme da se umeša Ministarstvo pravosuđa. Evo zašto.

Poznajući organizacionu strukturu pravosuđa u južnom Banatu, kojem se prečesto dešavaju propusti na štetu građana i aktuelne vlasti, a u korist pripadnika bivšeg režima i njihovih mentora, skloni smo da verujemo da je u pitanju namera, ili, što bi narod rekao, vraćanje dugova.

Naša sumnja temelji se i na tendecioznim presudama Osnovnog suda u Vršcu i Višeg suda u Pančevu, kojima je Grad Vršac trebalo da bude doveden na rub propasti. Zahvaljujući odluci Ustavnog suda, namera im je osujećena, a štetu će snositi naivni penzioneri, koji su poverovali politički angažovanim advokatima. Očigledno, ti advokati jesu izgubili vlast, ali ne i kontakte sa personama u sudovima i tužilaštvima.

Vezu između Višeg tužilaštva i Višeg suda već smo utvrdili. Čekamo reakciju tužilaštva na naš zahtev da podnesu krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović, ćerke predsednice Višeg suda Stanke Simonović, koju su, nedvosmisleno, pokušali da zaposle. Svoju nepristrasnost i nezavisnost dokazali bi nam i krivičnom prijavom protiv Stanke, za trgovinu uticajem.

Ako mislite da su građani južnog Banata taoci dokazano loše reforme sudstva koju je sprovela DS, grešite. Građani su taoci INTERESNOG KLANA koji deluje van pravosudnog sistema Srbije, INTERESNOG KLANA koji je mislio da ih niko nikada neće raskrinkati. Isteraćemo mi medveda iz šume. Obećavamo!

 

Related posts

Vučić: Podrška ljudi najvažnija u borbi protiv korona virusa

Aleksandra Miloševska

Održan probni završni ispit iz matematike za osnovce

Vanja Vićentić

U Kovačici uhapšen vlasnik kafane zbog kršenja preventivnih mera

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija