27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Politika Vesti

RTV Pančevo najoštrije osuđuje napade na novinarku medijske kuće “Studio B”

Regionalna RTV Pančevo najoštrije osuđuje divljački napad i brutalne uvrede na račun novinarke Studija B Barbare Životić koja je samo radila svoj posao, izveštavajući sa terena. Zgroženi smo uvredama koje je doživela novinarka Barbara Životić posle direktnog uključenja u emisiju “Panorama” na Studiju B, na društvenim mrežama, čini se orkestrirano.

Bljuvotine i primitivni napadi na novinarku Studija B, uz korišćenje najstrašnijih uvreda i direktnim pretnjama po fizičku bezbednost nje i njene porodice pokazuju da tzv opozicione pristalice imaju samo jedan motiv : da nasiljem, uvredama, primitivizmom, prostaklukom, silom i bezumnom agresijom ostvare svoje ciljeve.

Nezaboravimo i fizičke nasrtaje na novinarke koji imaju posebnu težinu, s obzirom da su u pitanju žene. Uvrede i prostakluk na račun Barbare Životić, pa čak i od strane jednog od lidera samozvane opozicije, Sergeja Trifunovića nimalo nisu naivne , s obzirom da od te “grupacije” stižu i pretnje silovanjem, vešanjem i ubijanjem. To što kao novinari samo radimo svoj posao ne znači da treba da budemo pokretne mete za divljake kojima se ne dopadaju izveštaji , istina i pitanja koja postavljamo – što nam ulazi u opis posla.

Umesto da osude ovakve napade i uvrede na račun novinarke, organizatori takozvanog građanskog, a u stvari ogoljenog političkog protesta ćute kao i uvek, zavučeni u svoje vile, skupocene stanove u Srbiji, u Njujorku, najskuplje restorane… Sede i kikoću se kako su “interesantni” i “dovitljivi”. Samo ne znamo kome… UNS je “kao” osudio uvrede na račun Barbare Životić, sramežljivo, što se i očekivalo. Čuti UNS za ono što rade razni Ivanovići, Kesići, Draže…. Od NUNS ni reči… Ne daj Bože da se NDNV oglasi..

Za razliku od njih mi se nećemo bojati da ukažemo na ovakve napade na novinarke i profesiju, na porodično i političko nasilje u kojem su učestvovali Dragan Đilas i Boško Obradović, da razotkrijemo koruptivne afere Vuka Jeremića, afere u kojima glumci, baš oni koji su Barbaru prostački vređali na twitteru, zloupotrebljavaju novac za lečenje dece, niti da kritički izveštavamo o opoziciji…. Da li ćemo kao novinari zbog toga postati meta prostačkih napada i pretnji? Verovatno i nažalost da, što potvrđuje primer Barbare Životić.
Vreme je da svi konačno kažemo ne nasilju i napadima na novinare, kako se ovakvi napadi ne bi ponovili. Ako se ništa ne preduzme, ostaje samo jedno pitanje, ko od nas je sledeći?

RTV Pančevo

Related posts

Od srede 7. aprila imunizacija stanovnika Pančeva bez zakazivanja

Mica Milakov

60 godina postojanja Nacionalnog parka Fruška gora

Jelena Obradović

Odbornici Skupštine Grada Pančeva usvojili rebalans za 2021. godinu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija