7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

POZIV TUŽILAŠTVU: Podnesite krivičnu protiv Vladane Simonović


Upućujemo javni poziv Višem tužilaštvu u Pančevu da podnese krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović, kao i da razmotri uticaj njene majke predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović na javnog beležnika i Privredni sud u Beogradu i Osnovni sud u Pančevu.

Više tužilaštvo u Pančevu poseduje svu dokumentaciju potrebnu da dokaže krivicu Vladane Simonović. Ono što nemaju, saznaće iz ovog teksta, u kojem ćemo se baviti isključivo činjenicama.

Vladana Simonović je radila u Privrednom sudu i kod javnog beležnika u Beogradu kako bi prikupila dve godine iskustva, kao uslov za polaganje pravosudnog ispita.

Potom je preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a na osnovu decidnog zahteva Osnovnog suda u Pančevu, zaposlena kroz program namenjen osobama bez radnog iskustva. Prema svedočenju direktora NSZ u Pančevu, Vladana je ispunjavala uslove, jer “nije joj zabeleženo radno iskustvo”, što se može desiti ukoliko je volontirala.

Mi sumnjamo da to nije slučaj, jer je u sudskom postupku, pred Višim sudom u Beogradu, tužilja Vladana prvo izjavila da je volontirala godinu dana u Privrednu sudu u Beogradu, a zatim da se ZAPOSLILA kod notara, kako bi IMALA SVOJU PLATU.

Ukazujemo i pitamo Više tužilaštvo, u kojem je Vladana konkurisala za posao, za koji je potreban pravosudni ispit:

1. Ukoliko je Vladana pred Višim sudom u Beogradu govorila istinu, zašto joj nije upisan radni staž za rad kod notara, koji bi tada bio vidljiv Osnovnom sudu u Pančevu, kao i NSZ kada je odobravala njeno zaposlenje namenjeno osobama bez radnog iskustva, u sudu kojem je kao prvostepenom nadređena njena majka Stanka Simonović.

2. Ukoliko je kod notara radila “na crno” i nije joj upisan radni staž, kako je ispunila uslov od dve godine iskustva za polaganje pravosudnog ispita, koji jeste položila i koji je uslov za posao u Višem tužilaštvu u Pančevu.

3. Ako je, kao tužilja, lagala Viši sudu Beogradu, u pomenutom predmetu koji je u toku i vodi se protiv osobe koja javno ukazuje na propuste i neprofesionalnost predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović, onda izrečenom neistinom utiče na donošenje presude i nanosi veliku štetu tuženom.

4. Kako je baš Vladana Simonović dobila volontiranje u Privrednom sudu u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska uticala na ovaj sud da nju izaberu?

5. Kako je Vladana Simonović dobila posao kod javnog beležnika u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska znala da je, kako je sama izjavila, RADILA A NE VOLONTIRALA kod notara?

6. Da li je Stanka Simonović uticala na sebi podređen Osnovni sud u Pančevu da, preko programa namenjenog osobama bez radnog iskustva, traži od NSZ upravo njenu ćerku, iako je imala saznanja da joj je ćerka RADILA kod notara u Beogradu? 

Sada ne pričamo o nepotizmu. Pričamo o kršenju zakona, a vi se odlučite po kom osnovu. Evidentno, razloga za krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović imate u izobilju. Sve smo Vam javno objasnili.

A, za krivičnu prijavu protiv Stanke Simonović, zbog sumnje u trgovinu uticajem, potrudite se malo i sami, dokažite da je pravosuđe u Srbiji profesionalno, objektivno, da ne podleže protiscima i da pred zakonom niko nije zaštićen, makar to bila i predsednica Višeg suda u Pančevu.   

Isto ovako javno, razgovaraćemo i o odnosu Višeg tužilaštva u Pančevu prema Oliveri Šošdean Sekulić, zamenice Višeg javnog tužioca sa iskustvom od 20 godina, koja je “zakasnila” sa žalbom jedan dan i na slobodu pustila Miroslava Krišana, za kojeg se očekivala višegodišnja kazna zatvora. Čudan propust, bez sankcija.


https://www.youtube.com/watch?v=K4nOh2_3Bm8&t=18s

Related posts

Predsednik Vučić s Flesenkemperom o partnerstvu Srbije sa Savetom Evrope

Jasmina Petkovic

Pančevci pokazali humanost

Jelena Obradović

U Južnom Banatu 231 osoba pozitivna na Covid-19

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija