15. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

POZIV TUŽILAŠTVU: Podnesite krivičnu protiv Vladane Simonović


Upućujemo javni poziv Višem tužilaštvu u Pančevu da podnese krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović, kao i da razmotri uticaj njene majke predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović na javnog beležnika i Privredni sud u Beogradu i Osnovni sud u Pančevu.

Više tužilaštvo u Pančevu poseduje svu dokumentaciju potrebnu da dokaže krivicu Vladane Simonović. Ono što nemaju, saznaće iz ovog teksta, u kojem ćemo se baviti isključivo činjenicama.

Vladana Simonović je radila u Privrednom sudu i kod javnog beležnika u Beogradu kako bi prikupila dve godine iskustva, kao uslov za polaganje pravosudnog ispita.

Potom je preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a na osnovu decidnog zahteva Osnovnog suda u Pančevu, zaposlena kroz program namenjen osobama bez radnog iskustva. Prema svedočenju direktora NSZ u Pančevu, Vladana je ispunjavala uslove, jer “nije joj zabeleženo radno iskustvo”, što se može desiti ukoliko je volontirala.

Mi sumnjamo da to nije slučaj, jer je u sudskom postupku, pred Višim sudom u Beogradu, tužilja Vladana prvo izjavila da je volontirala godinu dana u Privrednu sudu u Beogradu, a zatim da se ZAPOSLILA kod notara, kako bi IMALA SVOJU PLATU.

Ukazujemo i pitamo Više tužilaštvo, u kojem je Vladana konkurisala za posao, za koji je potreban pravosudni ispit:

1. Ukoliko je Vladana pred Višim sudom u Beogradu govorila istinu, zašto joj nije upisan radni staž za rad kod notara, koji bi tada bio vidljiv Osnovnom sudu u Pančevu, kao i NSZ kada je odobravala njeno zaposlenje namenjeno osobama bez radnog iskustva, u sudu kojem je kao prvostepenom nadređena njena majka Stanka Simonović.

2. Ukoliko je kod notara radila “na crno” i nije joj upisan radni staž, kako je ispunila uslov od dve godine iskustva za polaganje pravosudnog ispita, koji jeste položila i koji je uslov za posao u Višem tužilaštvu u Pančevu.

3. Ako je, kao tužilja, lagala Viši sudu Beogradu, u pomenutom predmetu koji je u toku i vodi se protiv osobe koja javno ukazuje na propuste i neprofesionalnost predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović, onda izrečenom neistinom utiče na donošenje presude i nanosi veliku štetu tuženom.

4. Kako je baš Vladana Simonović dobila volontiranje u Privrednom sudu u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska uticala na ovaj sud da nju izaberu?

5. Kako je Vladana Simonović dobila posao kod javnog beležnika u Beogradu i da li je njena majka sa kojom je izuzetno bliska znala da je, kako je sama izjavila, RADILA A NE VOLONTIRALA kod notara?

6. Da li je Stanka Simonović uticala na sebi podređen Osnovni sud u Pančevu da, preko programa namenjenog osobama bez radnog iskustva, traži od NSZ upravo njenu ćerku, iako je imala saznanja da joj je ćerka RADILA kod notara u Beogradu? 

Sada ne pričamo o nepotizmu. Pričamo o kršenju zakona, a vi se odlučite po kom osnovu. Evidentno, razloga za krivičnu prijavu protiv Vladane Simonović imate u izobilju. Sve smo Vam javno objasnili.

A, za krivičnu prijavu protiv Stanke Simonović, zbog sumnje u trgovinu uticajem, potrudite se malo i sami, dokažite da je pravosuđe u Srbiji profesionalno, objektivno, da ne podleže protiscima i da pred zakonom niko nije zaštićen, makar to bila i predsednica Višeg suda u Pančevu.   

Isto ovako javno, razgovaraćemo i o odnosu Višeg tužilaštva u Pančevu prema Oliveri Šošdean Sekulić, zamenice Višeg javnog tužioca sa iskustvom od 20 godina, koja je “zakasnila” sa žalbom jedan dan i na slobodu pustila Miroslava Krišana, za kojeg se očekivala višegodišnja kazna zatvora. Čudan propust, bez sankcija.


https://www.youtube.com/watch?v=K4nOh2_3Bm8&t=18s

Related posts

Vučić: Svako zaustavljanje Srbije u ekonomskom razvoju je za nas katastrofa, zato je bitno pitanje Kosova i moramo da nastavimo da se borimo

Aleksandra Miloševska

Na današnji dan pre 21. godinu bombardovane pančevačke fabrike

Jasmina Petkovic

Saobraćajna nezgoda na Pančevačkom mostu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija