29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

I PROUNS osudio napade na novinarku Studija B

PROUNS osuđuje bestidne i monstuozne napade na novinarku Studija B, Barbaru Životić, koja je očigledno orkestirana od strane nekih opozicionih lidera. Pretnje batinama, šamaranjem i uvrede na račun Životićeve samo su odraz nemoći i histerije onih koji nisu ustanju, ili ne žele da čuju činjenice i o opoziciji.

Svima mora da bude jasno da pravo Ivana Ivanovića, Zorana Kesića i Draže Petrovića, koji svakodnevno u emisijama i tekstovima nekritički pišu i govore protiv vlasti,  nije veće od prava novinara, da izveštavaju sa skupova opozicije prema činjenicama i sopstvenoj savesti. Zahtevamo od državnih organa da svim novinarima u Srbiji omoguće da slobodno izveštavaju, a da one koji vređaju i prete, sankcionišu.

Srbija je slobodna zemlja u kojoj je zagarantovana sloboda govora. Ako je opoziciji dozvoljeno da premijerki preti silovanjem, a predsedniku vešanjem na Terazijama, onda i novinarima mora biti dozvoljeno da o tome slobodno izveštavaju. U suprotnom, vratićemo se u vreme u kojem su “istinu” medijima servirale DS i njeni sateliti i bilo zabranjeno izveštavati o svim problemima u društvu.

Related posts

Vučić i Kurc telefonom o aktuelnoj političkoj situaciji

Nikola Toadjer

Glišić: Nisam vređao Trifunović, već govorio tako da me razume!

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sasataće se sutra sa Fon der Lajen u Beogradu

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija