21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

I PROUNS osudio napade na novinarku Studija B

PROUNS osuđuje bestidne i monstuozne napade na novinarku Studija B, Barbaru Životić, koja je očigledno orkestirana od strane nekih opozicionih lidera. Pretnje batinama, šamaranjem i uvrede na račun Životićeve samo su odraz nemoći i histerije onih koji nisu ustanju, ili ne žele da čuju činjenice i o opoziciji.

Svima mora da bude jasno da pravo Ivana Ivanovića, Zorana Kesića i Draže Petrovića, koji svakodnevno u emisijama i tekstovima nekritički pišu i govore protiv vlasti,  nije veće od prava novinara, da izveštavaju sa skupova opozicije prema činjenicama i sopstvenoj savesti. Zahtevamo od državnih organa da svim novinarima u Srbiji omoguće da slobodno izveštavaju, a da one koji vređaju i prete, sankcionišu.

Srbija je slobodna zemlja u kojoj je zagarantovana sloboda govora. Ako je opoziciji dozvoljeno da premijerki preti silovanjem, a predsedniku vešanjem na Terazijama, onda i novinarima mora biti dozvoljeno da o tome slobodno izveštavaju. U suprotnom, vratićemo se u vreme u kojem su “istinu” medijima servirale DS i njeni sateliti i bilo zabranjeno izveštavati o svim problemima u društvu.

Related posts

Vučić i Hodžis o situaciji u JIE,problemima u dijalogu sa Prištinom

Zorana Stekovic

PS: Đilas i Jeremić da kažu koliko će u ljudskim životima koštati njihova revolucija

Mica Milakov

Odbornici usvojili rebalans. Novi v.d. direktora JP “Urbanizam” Slave Bojadžijevski

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija