15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

“ComNet” izražava gnušanje nad uvredama koje je pretrpela Barbara Životić

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ najoštrije osuđuje degutantne, vulgarne i krajnje uznemirujuće napade na društvenim mrežama upućene novinarki medijske kuće „Studio B“, Barbari Životić, koji su usledili nakon njenog izveštavanja sa protesta u Beogradu.
Kao Udruženje preko pedeset televizijskih kuća, sa velikim brojem zaposlenih u istim, ne smemo da ne izrazimo naš izričit kritički stav prema ovakvim napadima na naše kolege. Sa druge strane, kao ljudi, ne smemo da ne izrazimo gnušanje nad ovakvim ponašanjem prema drugom ljudskom biću, pogotovo ženi koju su nazvali najpogrdnijim imenima i pokušali da uliju strah u kosti.
Najparadoksalnije od svega je to od koga su pretnje upućene i zbog čega. Ti ljudi se žale na tobože medijski mrak i na zabranu slobode govora, a kada novinar najslobodnije izveštava sa događaja, onda ti isti počnu da prete smrću.
Tu se ne postavlja pitanje da li novinar u Srbiji može slobodno da radi svoj posao i da ne napada vlast i objektivno izveštava, već se postavlja pitanje da li novinari ustvari treba da se plaši opozicije, jer je evidentno da je opoziciji dovoljan jedan televizisjki prilog da pokrene ovakvu stravičnu bujicu?

Related posts

DEBAKL lopovsko-tajkunske koalicije u Vršcu

Zorana Stekovic

Vučić: Uveren sam da će normalna i pristojna Srbija pobediti sve one koji mrze

Nikoleta Dragaš

Na odeljenje Urologije stigao set za biopsiju prostate

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija