3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Vesti

Vučić: Nemojte misliti da možemo da pobedimo vojno SAD

Ramuš Haradinaj je potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira koliko Priština kršila međunarodno pravo, primetio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je krajnje vreme da se pomirimo s tim.

Istakao je da je odavno jasno da SAD stoje iza Albanaca i da oni ništa nikada nisu radili sami. „Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila, i ne moramo otvoreno uvek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobeđujemo pameću“.

On je podsetio da smo jednom to pokušavali, i da nismo uspeli. „Srbija je tada bila napadnuta i dobro znamo šta mislimo o agresiji. Dajte da sačuvamo ljude, da imamo više beba“, podvukao je Vučić. Rekao je da ne zna kakve će sve poruke dalje da šalju, i dodaje da zbog toga moramo da bežimo od bilo kakvih problema, jer znamo da su mnogo moćni, da neće mnogo da brinu ako nas udare na bilo koji način

Rekao je da „ni najmanje nije srećan“ ni zbog izjave američkog ambasadora u Prištini po pitanju formiranja kosovske vojske. „Moje pitanje bi njemu bilo – gde to piše u vezi vojske, a on bi odgovorio da nigde ne piše, i da ga nije briga, jer su oni priznali Kosovo. Oni se ponašaju po pravilu sile jačeg, a ne međunarodnog prava“, rekao je Vučić u Kragujevcu, odgovarajući na pitanja novinara u vezi aktuelne situacije na Kosovu.

Related posts

Zaljubljenici u dobru knjigu u eri interneta

Nikoleta Dragaš

SPEKTAKL U VRŠCU : Svečano otvoren 62 “Grožđebal”

Zorana Stekovic

Dobar ritam “Želje” u Sloveniji

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija