23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Pored 96 pravnika na spisku NSZ, svi se otimaju samo za Stankinu ćerku

Na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu ima 96 pravnika, od toga dosta njih i sa pravosudnim ispitom. Godinama čekaju za bilo kakav posao u struci. Ali, ne vredi, tužilaštva, notari, sudovi otimaju se samo za Vladanu Simonović, ćerku predsednice Višeg suda Stanke Simonović.

“Iskusna” pravnica Vladana Simonović, radila je u Beogradu kod notara Jovanke Jovanović i u Privrednom sudu u Beogradu, “da zaradi svoj dinar. Potom je, u Osnovnom sudu u Pančevu, na njihov zahtev prema NSZ, dobila posao namenjen pravnicima bez radnog iskustva. Baš ona. Najbolja. Nema veze što je taj prvostepeni sud podređen Stanki Simonović, predsednici Višeg suda.

U evidenciji Nacionalne službe u Pančevu nema podataka da je Vladana Simonović bila radno angažovana. Da ima, ne bi mogla da dobije posao u Osnovnom sudu preko stručne prakse koju sprovodi NZS. Da li to znači da je mamina naslednica radila na “crno” kod notara? Notarka Jovanović izbegla je juče poziv redakcije RTV Pančevo, pod izgovorom službenika da je “zauzeta overama”.

Angažovanje Stankine ćerke u Osnovnom sudu, gde je trebala da stekne stručnu praksu, mnogi pamte. Među njima su i naši izvori, koji uporno tvrde da se na posao u Osnovnom sudu retko kad i pojavila. Ovo baš i nije preporuka za Više tužilaštvo.

Sada, Vladana, koja ima svega 29 godina i toliko iskustva, već čeka na razgovor za posao tužilačkog savetnika u Višem tužilaštvu u Pančevu, što nam je i potvrđeno.

Znamo kako se osećaju diplomirani pravnici, koji na birou godinama čekaju posao, dok čitaju ovaj tekst. Mi im preporučujemo da se svi prijave za dva radna mesta u Višem tužilaštvu, pa neka najboljima ostali čestitaju. Mada retko ko od njih može da se pohvali da je “radio” kod notara i u dva suda u dva različita grada.

Znamo i da svaka majka voli svoju ćerku i da joj želi najbolje, ali majka koja je predsednica Višeg suda mora ispred svog instinkta da postavi zakone i uvaži druge, koji su takođe nečija deca i verovatno imaju bolje kvalifikacije od njene ćerke.

Doduše, Stanka se baš poslednjih dana nije proslavila. Njen sud je dobio ozbiljnu lekciju od Ustavnog suda u Beogradu, što bi u školi rekli “pred isključenje”. Zato što su Gradu Vršcu uskratili pravo na pravično suđenje i time lokalnu samoupravu gurnuli ka bankrotu i politički iskonstruisanoj svađi sa penzionerima. Zahvaljujući pravdi, Vršac se spasao. A, šta će biti sa Stankom i Vladanom, videćemo uskoro.

.

foto/FB Vladana Simonović

Related posts

VUČIĆ: Svaki građanin je posle Makronovog govora mogao da bude ponosan i da shvati da SRBIJA NIJE NEKA RUPA NA SAKSIJI!

Mica Milakov

U Novom Sadu skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

Mica Milakov

Vučić: Obaveza Srbije je da gradi prijateljstva širom sveta

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija