20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pedijatri obavezna pratnja pančevačke dece na Divčibarama

Lekari Doma zdravlja, najčešće pedijatri, obavezna su pratnja kada deca odlaze u dečje odmaralište na Divčibarama. Letos je odmaralište na Divčibarama renovirano pa su uslovi za borvak dece u kolektivnom smeštaju još bolji i bezbedniji.

Boravak u prirodi dece pre svega na planini, veoma je zdrav i utiče na stvaranje dobrog imuniteta koji ih štiti od mnogih bolesti. Odmaralište na Divčbarama gde borave deca iz Pančeva letos je u potpunosti renovirano. Zahvaljujući Gradu Pančevu i lokalnoj samoupravi, deca na Divčibarama borave po izuzetno povoljnim cenama. Tokom rekreativne nastave ili školi u prirodi uvek se ide uz pratnju lekara. Ranijih godina se dešavalo da se veliki broj dece razboli od stomačnog virusa, koji se u kolektivu brzo šir. Prošle godine i tokom ove situacija je drugačija jer je otkriven uzročnik, a to je aparat za vodu.

Doktorka Aleksić napominje da je veoma važno da roditelji decu na rekreativnu nastavu i boravak u prirodi ne šalju ako su bolesna. Ukoliko dete ima hroničnu terapiju, to nije problem jer će lekove dobijati na vreme, i ukoliko je potreban poseban način ishrane, to će biti ispoštovano.

Boravak dece u prirodi koji traje sedam dana veoma je važan za njihovo zdravlje, duge šetnje koje se praktikuju i pre i posle podne poboljšavaju njihovu fizičku aktivnost i zdravlje u celini.

 

Related posts

Renoviran Dom penzionera u Kačarevu

Jasmina Petkovic

Pančevačka gatara negirala ubistvo iz 2009.

Aleksandra Miloševska

U subotu Sakule bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija