5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Komemoracija Zoranu Rotaru

Povodom smrti Zorana Rotara koji preminuo 1. decembra,  posle duge i teške bolesti, u Kulturnom centru održana je komemoracija Ispratile su ga kolege i njegovi pančevci .  Ostaće upamćen kao nekadašnji prvi čovek Ateljea mladih i Centra za kulturu, tvorac 14 monografija o Pančevu i njegovim žiteljima .Zoran Rotar rođen je 1946. godine u Kuli, gimnaziju je završio u Pančevu, a I stepen Pravnog fakulteta u Beogradu.

Bavio se  glumom, režijom, a poseban segment njegovog  najproduktivnijeg rada je bio u Kulturnom centru na čijem čelu je bio krajem 80-i početkom 90 godina , koje  mnogi smatraju zlatnim periodu .Radio je  u Istorijskom arhivu i bavio se istorijom našeg grada. Autor je mnogobrojnih monografija.Na Radioteleviziji Pančevo imao je preko sto emisija jednja od njih je i “Pančevo za sećanje”.Zoran će najviše nedostajati svojim najbližima.

Poslednjih deset godina do penzije radio je u Itorijskom arhivu i za sobom ostavio  mnoge monografija. Poslednja koju je napisao je “Udruženje lovaca Pančeva”koju  nije uspeo da objavi jer ga je bolest preduhitrila.

Zorana Rotara mnogi će pamtiti kao tihog i uglađenog gosopdina koji je od samog početka bio glumac istakao je Jakšić i dodao da glumce treba ispratiti aplauzom.

 

Related posts

Servisne informacije za 18. oktobar

Zorana Stekovic

Gradonačelnica Vršca ugostila ambasadora Kraljevine Švedske

Mica Milakov

Predsednik Vučić domaćin predsedniku Severne Makedonije

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija