27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Uskoro sinhronizacija svih semafora

Jedna od otežavajućih okolnosti u gradu je neusklađena signalizacija u pojedinim delovima Pančeva. Kako nam je objasnio Slave Bojadžievski, v.d. direktora „Urbanizma“ ovo preduzeće će  narednih dana rešati ovu situaciju.

Održavanje semafora, odnosno vertikalne signalizacije u gradu Pančevu je u nadležnosti JP „Urbanizam“. Naši sugrađani su postavili pitanja zbog čega je ta signalizacija neusaglešena, a mi smo potražili odgovor od v.d. direktora ovog preduzeća Slaveta Bojadžievskog.

On objašnjava da je na teritoriji našeg grada semaforizovano 35 raskrsnica, od kojih je 12 opremljeno savremenom opremom. Kod njih je moguća koordinacija, odnosno usklađenost aparata međusobno, takozvani zeleni talas.

Prema rečima Bojadžievskog problem je sa raskrsnicama na pružnim prelazima. Često se dešava da baš ovde dolazi do „iskakanja“ nego u ostalim delovima grada.

 U narednih godinu dana biće urađen predlog celokupne sinhronizacije preostalih semafora na teritoriji grada. U okviru toga predviđeno je i poboljšanje semaforana na pružnim prelazima. Kako je objasnio Bojadžievski problem je u softverima koji ne pripadaju istim generacijama, pa stoga ne mogu da se međusobno usklade.

 

Related posts

Ministar Vulin: Srbija koju vodi predsednik Vučić je država koja ulaže u opremanje subjekata i sistema civilne zaštite i standard pripadnika bezbednosti

Miroslava Cvejin

Vučić pisao Kocijančič:Da li su Srbi trovali Albance?

Jasmina Petkovic

Mihajlović: Prijavimo nasilnike, nasilje nije privatna stvar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija