23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić u Veneciji, prima nagradu za mir Zlatni lav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Veneciji, gde će mu biti uručena nagrada Zlatni lav za mir, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Juče su italijanski mediji preneli da je predsednik Vučić dobitnik međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu i da će mu ovo priznanje biti svečano uručeno na ceremoniji u Veneciji 1. decembra.

Ova značajna nagrada ustanovljena je pre 70 godina, a ove godine je Komitet za dodelu nagrade na čelu sa Silenom Kandelarezijem odlučio da ambasador mira u svetu za 2018. bude predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U obrazloženju je navedeno da je Vučiću nagrada dodeljena zbog „plodnog doprinosa, međunarodnog dometa, koji karakteriše njegov mandat“, te njegovih „snažnih napora u promociji mira“.

Na svečanosti uručenja će biti i zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini, kao i Franko Fratini, nekadašnji šef italijanske diplomatije, kao i ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić.

Prema rečima predsednika Komiteta, Silena Candelaresija, Zlatni lav za mir „jeste simbol i znak ponovnog rođenja u svetu koji je izmučen trenutnim geopolitičkim previranjima“.

Related posts

Prva medalja za Srbiju na POI, stonoteniserke u polufinalu

Miroslava Cvejin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nenajavljenoj poseti Mađarskoj

Katarina Popović

“Železničar” trijumfom otvorio sezonu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija