27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Italija je prvorazredan partner Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednicu Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Republike Italije Martu Grande, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

 

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog intenzivne i sadržajne saradnje Srbije i Italije, na nivou strateškog partnerstva. On je rekao da je Italija prvorazredan partner Srbiji, kako politički, tako i ekonomski, s nadom da će još više italijanskih kompanija iskoristiti povoljno poslovno okruženje i investirati u našoj zemlji. Predsednik Vučić je zahvalio za snažnu podršku Italije evropskom putu Srbije, kojoj aktivno doprinose i italijanski parlamentarci.

 

Gospođa Grande je rekla da je delegacija Odbora za spoljne i evropske poslove s razlogom izabrala Srbiju za svoju prvu posetu, imajući u vidu njen značaj za budućnost Balkana i doprinos miru i stabilnosti u regionu.

 

Govoreći o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je ukazao na neodgovorne postupke Prištine, pre svega na neopravdano uvođenje takse od sto odsto na srpske proizvode, koje ne samo da krši pravila CEFTA, već i pravo na život Srba na Kosovu i Metohiji. Iako se Priština oglušuje na zahteve iz EU i sveta da ukine takse, on je izrazio nadu da će biti dovoljno razuma da se to pitanje reši i time ispune uslovi za nastavak Briselskog dijaloga i sačuva mir i stabilnost u regionu.

 

Predsednica Odbora italijanskog Poslaničkog doma je pohvalila miran i racionalan način na koji Srbija i predsednik Vučić pristupaju rešavanju aktuelnog problema.

 

 

Related posts

Havarija u Ulici Oslobođenja

Zorana Stekovic

Radnici i mehanizacija Higijene na najvišem nivou u čišćenju grada

Mica Milakov

Kokoškov vodi “orlove” ka Tokiju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija