20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Portreti Đure Putnika u Gradskoj biblioteci

U Gradskoj biblioteci otvorena je izložba Đure Putnika, koju će Pančevci moći da pogledaju do 14. decembra. Portreti, replike slika Paje Jovanovića i futurizam su tri segmenta koja čine ovu izložbu.

Zvuk gitare upotpunio je izložbu Đure Putnika, koji je u pančevačkoj biblioteci u društvu najbližih prijatelja i posetilaca predstavio svoja dela. Svakom bi se na prvi pogled učinilo da je izložba sačinjena od tri segmenta, što nam je i sam Đura potvrdio. Prošlost, sadašnjost i budućnost, Srbija i svet, spajaju se u jednom imenu – Đura Putnik.

Dok je radio na replikama slike Paje Jovanovića, kaže da je uživao, a i saznao mnogo o tom vremenu. Ukoliko samo pogledate sliku, nećete saznati ništa bitno o onome šta je umetnik želeo da kaže. Dublja analiza u to delo će vam pokazati šta bila ideja autora.

Od kada poznajem Đuru Putnika, on je slikar, reči su Dragoljuba Cucića, koji je i otvorio izložbu. Njegova upornost talenat i izdržljivost su za divljenje, objasnio je.

Portret Matije Bećkovića biće poklonjen Biblioteci, a svi Pančevci moći će ova dela da pogledaju do 14. decembra.

Related posts

Hala „Bagremar“ – „žuti“ Skadar na Bojani. Kako su tužilaštvo i sud „zažmurili“ na kriminal „Monterre“..

Mica Milakov

Udruženje izbeglih: Đilas ponižava svoju državu pred Hrvatskom

Jasmina Petkovic

Nikola Božičković zadovoljan proizvodnom godinom spanaća

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija