19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Portreti Đure Putnika u Gradskoj biblioteci

U Gradskoj biblioteci otvorena je izložba Đure Putnika, koju će Pančevci moći da pogledaju do 14. decembra. Portreti, replike slika Paje Jovanovića i futurizam su tri segmenta koja čine ovu izložbu.

Zvuk gitare upotpunio je izložbu Đure Putnika, koji je u pančevačkoj biblioteci u društvu najbližih prijatelja i posetilaca predstavio svoja dela. Svakom bi se na prvi pogled učinilo da je izložba sačinjena od tri segmenta, što nam je i sam Đura potvrdio. Prošlost, sadašnjost i budućnost, Srbija i svet, spajaju se u jednom imenu – Đura Putnik.

Dok je radio na replikama slike Paje Jovanovića, kaže da je uživao, a i saznao mnogo o tom vremenu. Ukoliko samo pogledate sliku, nećete saznati ništa bitno o onome šta je umetnik želeo da kaže. Dublja analiza u to delo će vam pokazati šta bila ideja autora.

Od kada poznajem Đuru Putnika, on je slikar, reči su Dragoljuba Cucića, koji je i otvorio izložbu. Njegova upornost talenat i izdržljivost su za divljenje, objasnio je.

Portret Matije Bećkovića biće poklonjen Biblioteci, a svi Pančevci moći će ova dela da pogledaju do 14. decembra.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Vučić čestitao Si Đipingu nastupajuću Lunarnu novu godinu

Zorana Stekovic

Brnabić: Brinem se za bezbednost predsednika

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija